fbpx

Типові помилки під час заморозки сезонних ягід та фруктів


Хто не любить соковитих ягід та фруктів, нехай перший вийде ж цієї статті — цей матеріал не для них. Шкода, що сезонні ягоди та фрукти дозволяють нам ласувати ними лише нетривалий період, всього якихось півтора-два місяці. Саме тому більшість ощадливих господинь заморожують їх на зиму (тут повинні лунати оди винахідникам морозильних камер).

Заморожувати ягоди та фрукти на потім — чудова ідея! Ми в редакції нагадаємо тобі про основні помилки під час заморозки ягід. Ось кілька загальних рекомендацій.

Упакування та дата
Як мінімум, треба використовувати контейнер або спеціальний вакуумний пакет (вони давно є в продажу). Вся справа в запахах, які поширюються навіть при мінус 18. Харчова плівка, наприклад, на морозі втрачає еластичність і банально рветься, особливо якщо продуктів багато. Полуниця з запахом хека не дуже, правда? Дата на упакуванні допоможе точно знати, скільки ця ж полуниця знаходиться в морозилці.

Велика порція
Важливо визначити, скільки тобі знадобиться того чи іншого продукту на один раз. Якщо дістаєш величезний шматок чогось, розморожуєш, береш трошки і знову кладеш в морозилку, то з цим продуктом вже можеш попрощатися. З ягодами так точно. Після повторної заморозки вони втратять і структуру, і смак. Дуже просто: недостатньо однієї порції, візьми ще одну!

Швидкість заморозки
Фахівці з морозильних камер рекомендують шокову заморозку. Вважається, що чим швидше заморозка, тим менші кристали льоду утворюються в тканинах продуктів, що дозволяє зберегти їхню структуру. Тому, якщо твоя камера має опцію «швидка заморозка», ми рекомендуємо її активувати.

Замороження ягід в цукрі
Розглянемо ще один цікавий спосіб на прикладі полуниці, який, на нашу думку, заслуговує на окрему увагу. Для цього буде потрібно власне полуниця і цукор, більше ніяких хитрощів. Цукор додається до смаку, на кілограм ягід два-три або більше ложок. Тобі вирішувати.

Полуницю добре вимий, прибери всі плодоніжки, за бажанням просуши. Кількість ягід не має значення.


Виклади кілька в зручну ємність і перемішай з цукром. Можна зробити це за допомогою дерев’яної ложки. Полуниця пустить сік – це нормально.


Перекладай полуницю в пластиковий контейнер, в якому вона і буде зберігатися. Перекладай разом з соком, її можна навіть трохи прим’яти, щоб ягоди вляглися щільно. Тепер став в морозильну камеру.

Подивися відео, щоб повністю увійти в курс і точно зрозуміти, як і що робити.

Якщо ти прихильник сухої заморозки, тоді рекомендація наступна. Підготовлену полуницю обов’язково просуши на паперових рушниках, а потім виклади одним шаром на деко, накритий папером для випічки. Після цього збери замерзлі ягоди лопаткою і склади в вакуумний пакет. Так полуниця добре збереже свою форму і довго не втратить своїх чудових властивостей. Можна відразу ж прикрасити торт!

Завжди пам’ятай, що заморозка ягід – процес відповідальний.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Типові помилки під час заморозки сезонних ягід та фруктів