Єгипетський пиріг «Фитир» з листкового тіста, з ванільним заварним кремом «Магалябія». Десерт шалено смачний, ніжний, що тане в роті. Дуже раджу всім, обов’язково його треба спробувати!
Єгипетський пиріг «Фитир»
Інгредієнти
Для тіста
- борошно 500-550 гр
- дріжджі сухі 1 ч.л.
- молоко 250 мл
- яйце 1 шт.
- сіль 1 щіпка (-а, -і)
Для крему «Магалябія»
- молоко 500 мл
- яйце 1 шт.
- цукор 200 г
- вершкове масло 50 г
- крохмаль 3 ст. л.
- ванільний цукор 1 пачка (-а, -і)
Для змащування пирога
- яйце 1 шт.
Приготування
1. Для початку треба приготувати листкове тісто для єгипетського пирога. З’єднати з просіяним борошном сухі дріжджі, додати куряче яйце, щіпку солі, влити попередньо підігріте (але не гаряче) молоко.
2. Замісити тісто. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, і розділити на дві рівні частини. Потім розкачати кожну частину якомога тонше.
3. Вершкове масло розділити навпіл. Одну половину викласти на розкачане тісто і намазати їм рясно кожен шар тіста. Згорнути тісто окремо в щільний рулет. Потім загорнути в щільний равлик. Так зробити з обома частинами тіста. Загорнути кожну равлика з тіста в харчову плівку або в пакет і прибрати в холодильник на 2-3 години, не менше.
4. Поки тісто охолоджується, треба приготувати заварний крем «Магалябія». У чистому посуді змішати цукор, ванільний цукор, крохмаль, яйце, половину порції молока. Розмішати до однорідності. Решту молока нагріти в сотейнику, але не кип’ятити. Потім влити яєчно-цукрову суміш в гаряче молоко і безперервно розмішувати віночком, щоб не було грудок, до однорідного стану.
5. Як тільки в молоці почнуть з’являтися бульбашки, зменшити вогонь до мінімального і постійно помішувати вінчиком до тих пір, поки суміш добре загусне, потім зняти з вогню.
6. У гарячий крем додати вершкове масло і розмішати до повного розчинення. Накрити заварний крем харчовою плівкою так, щоб вона лягла прямо на поверхню крему і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
7. Дістати тісто з холодильника, швидко розкачати, щоб не допустити розм’якшення вершкового масла. Розкачати одну частину равлика в коло на 2-3 сантиметри більше в діаметрі, ніж приготовлена для випікання форма.
8. Укласти перший менше коло тіста на дно форми, по периметру сформувати рівномірні бортики. Зверху викласти приготований і охолоджений заварний крем «Магалябія» і добре розрівняти по поверхні тесту. Розкачати другу частину тіста і укласти зверху на крем. Потім підвернути верхнє тісто під нижнє. Зробити кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря. Верх пирога змастити збитим яйцем або підсолодженим молоком.
9. Випікати пиріг в розігрітій до 180 С градусів духовці приблизно 25-30 хвилин, до рум’яної скоринки. Після випічки пиріг треба повністю остудити у формі. Крем всередині повинен трохи застигнути і не витікати. Тільки після цього можна різати!
Смачний єгипетський листковий пиріг «Фитир» готовий. Смачного вам і вдалої випічки.
Радимо подивитись рецепт смачного губчатого пирога родом з Азії.
А також рецепт ніжного бісквіту для рулету.
Коментар 0