Єгипетський пиріг «Фитир»: чому всі так люблять його готувати


Єгипетський пиріг «Фитир» з листкового тіста, з ванільним заварним кремом «Магалябія». Десерт шалено смачний, ніжний, що тане в роті. Дуже раджу всім, обов’язково його треба спробувати!

Єгипетський пиріг «Фитир»

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно 500-550 гр
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • молоко 250 мл
  • яйце 1 шт.
  • сіль 1 щіпка (-а, -і)

Для крему «Магалябія»

  • молоко 500 мл
  • яйце 1 шт.
  • цукор 200 г
  • вершкове масло 50 г
  • крохмаль 3 ст. л.
  • ванільний цукор 1 пачка (-а, -і)

Для змащування пирога

  • яйце 1 шт.

Приготування

1. Для початку треба приготувати листкове тісто для єгипетського пирога. З’єднати з просіяним борошном сухі дріжджі, додати куряче яйце, щіпку солі, влити попередньо підігріте (але не гаряче) молоко.

2. Замісити тісто. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном, і розділити на дві рівні частини. Потім розкачати кожну частину якомога тонше.

3. Вершкове масло розділити навпіл. Одну половину викласти на розкачане тісто і намазати їм рясно кожен шар тіста. Згорнути тісто окремо в щільний рулет. Потім загорнути в щільний равлик. Так зробити з обома частинами тіста. Загорнути кожну равлика з тіста в харчову плівку або в пакет і прибрати в холодильник на 2-3 години, не менше.

4. Поки тісто охолоджується, треба приготувати заварний крем «Магалябія». У чистому посуді змішати цукор, ванільний цукор, крохмаль, яйце, половину порції молока. Розмішати до однорідності. Решту молока нагріти в сотейнику, але не кип’ятити. Потім влити яєчно-цукрову суміш в гаряче молоко і безперервно розмішувати віночком, щоб не було грудок, до однорідного стану.

5. Як тільки в молоці почнуть з’являтися бульбашки, зменшити вогонь до мінімального і постійно помішувати вінчиком до тих пір, поки суміш добре загусне, потім зняти з вогню.

6. У гарячий крем додати вершкове масло і розмішати до повного розчинення. Накрити заварний крем харчовою плівкою так, щоб вона лягла прямо на поверхню крему і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.

7. Дістати тісто з холодильника, швидко розкачати, щоб не допустити розм’якшення вершкового масла. Розкачати одну частину равлика в коло на 2-3 сантиметри більше в діаметрі, ніж приготовлена для випікання форма.

8. Укласти перший менше коло тіста на дно форми, по периметру сформувати рівномірні бортики. Зверху викласти приготований і охолоджений заварний крем «Магалябія» і добре розрівняти по поверхні тесту. Розкачати другу частину тіста і укласти зверху на крем. Потім підвернути верхнє тісто під нижнє. Зробити кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря. Верх пирога змастити збитим яйцем або підсолодженим молоком.

9. Випікати пиріг в розігрітій до 180 С градусів духовці приблизно 25-30 хвилин, до рум’яної скоринки. Після випічки пиріг треба повністю остудити у формі. Крем всередині повинен трохи застигнути і не витікати. Тільки після цього можна різати!

Смачний єгипетський листковий пиріг «Фитир» готовий. Смачного вам і вдалої випічки.

Радимо подивитись рецепт смачного губчатого пирога родом з Азії.

А також рецепт ніжного бісквіту для рулету.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Єгипетський пиріг «Фитир»: чому всі так люблять його готувати