Як спекти ялинку з листкового тіста


Нещодавно на Pinterest наша редакторка знайшла класну ідею створення ялинки з листкового тіста. Таку випічку точно оцінять всі гості.

Оригінальна частування не тільки дуже смачне, але і корисне, адже всередині шпинат і сир. Найприємніше, що процес приготування цієї страви займе мінімум часу, але гарантовано викличе фурор, причому не тільки своїм виглядом, але і смаком.

Ми розкриємо секрет приготування ялинки з листкового тіста. Чудове частування для новорічного столу. Перевірено: особливо до вподоби малюкам!

Ялинка з листкового тіста

Інгредієнти

  • 500 г листкового тіста
  • 150 г шпинату
  • 150 г сиру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • кунжут для посипання
  • сіль і чорний перець за смаком

Приготування

Розморозити шпинат (якщо він заморожений), потім залити його окропом. Потримати його в окропі хвилини 2 і злити воду.

Дрібно нарізати шпинат для начинки.

Натерти сир на крупній, а часник на дрібній тертці.

У зручній ємності змішати шпинат, сир, часник. Гарненько перемішати, не забувши посолити і поперчити за смаком

Присипаюти стіл борошном, а потім розкачати на ньому пласт тесту. Вирізати з нього трикутник, який сформує майбутню ялинку.

На заготовку з тіста викласти начинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.

Перекласти перший трикутник з тіста з начинкою на деко, а потім накрити начинку другим шаром тіста, на якому потрібно зробити горизонтальні смужки. Використовувати для цього тильну сторону ножа.

З боків зробити надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім зверни кожну гілочку до верхньої по спіралі в сторону верхівки.

Яйце трохи збити виделкою і змастити ним ялинку. Для краси трохи присипати ялинку кунжутом.

Поставити пиріг з розігріту духовку і випікати півгодини при температурі 180 градусів.

Ось і все, пиріг готовий. До речі, з листкового тіста можна приготувати безліч абсолютно різних страв, і всі вони будуть фантастично смачними.

Раніше ми публікували рецепт єгипетського традиційного пирога.

А також рецепт губчатого пирога.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як спекти ялинку з листкового тіста