Нещодавно на Pinterest наша редакторка знайшла класну ідею створення ялинки з листкового тіста. Таку випічку точно оцінять всі гості.
Оригінальна частування не тільки дуже смачне, але і корисне, адже всередині шпинат і сир. Найприємніше, що процес приготування цієї страви займе мінімум часу, але гарантовано викличе фурор, причому не тільки своїм виглядом, але і смаком.
Ми розкриємо секрет приготування ялинки з листкового тіста. Чудове частування для новорічного столу. Перевірено: особливо до вподоби малюкам!
Ялинка з листкового тіста
Інгредієнти
- 500 г листкового тіста
- 150 г шпинату
- 150 г сиру
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- кунжут для посипання
- сіль і чорний перець за смаком
Приготування
Розморозити шпинат (якщо він заморожений), потім залити його окропом. Потримати його в окропі хвилини 2 і злити воду.
Дрібно нарізати шпинат для начинки.
Натерти сир на крупній, а часник на дрібній тертці.
У зручній ємності змішати шпинат, сир, часник. Гарненько перемішати, не забувши посолити і поперчити за смаком
Присипаюти стіл борошном, а потім розкачати на ньому пласт тесту. Вирізати з нього трикутник, який сформує майбутню ялинку.
На заготовку з тіста викласти начинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
Перекласти перший трикутник з тіста з начинкою на деко, а потім накрити начинку другим шаром тіста, на якому потрібно зробити горизонтальні смужки. Використовувати для цього тильну сторону ножа.
З боків зробити надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім зверни кожну гілочку до верхньої по спіралі в сторону верхівки.
Яйце трохи збити виделкою і змастити ним ялинку. Для краси трохи присипати ялинку кунжутом.
Поставити пиріг з розігріту духовку і випікати півгодини при температурі 180 градусів.
Ось і все, пиріг готовий. До речі, з листкового тіста можна приготувати безліч абсолютно різних страв, і всі вони будуть фантастично смачними.
Раніше ми публікували рецепт єгипетського традиційного пирога.
А також рецепт губчатого пирога.
Коментар 0