Поповнив свої запаси гречкою, а як зварити ідеальну кашу досі не знаєш? Тоді наш рецепт для тебе!
Неодмінно вибери в магазині гречку першого ґатунку – це цілісна недробленаягречка. Зазвичай її зернятка однакового розміру, і в ній немає лушпиння та іншого сміття, але якщо ти кілька разів повільно пересиплеш її з однієї ємності в іншу, обов’язково помітиш чотири-п’ять темних грудочок – прибери їх. Після цього висип на простору сковороду на середній вогонь і, помішуючи, обсмажуй, поки не відчуєш горіховий аромат.
До цього часу вже повинна бурхливо кипіти каструля з підсоленою водою. Пропорції крупи і води для розсипчастої гречаної каші – 1: 2. Готується вона швидко – хвилин двадцять, але є одна хитрість: потрібно поступово зменшувати вогонь.
Всип підсмажену гречку в киплячу воду, закрий кришкою так, щоб залишалася невелика щілина, і залиш на сильному вогні на п’ять хвилин. За цей час половина води повинна вбратися.
Після цього зменши вогонь до слабкого, щільно закрий каструлю кришкою і залиш ще на 15 хвилин. Кришку не відкривай. В самому кінці кашу потрібно буде ретельно перемішати, впускаючи в неї повітря, і додати вершкове масло.
Якщо хочеш отримати більш пухнасту кашу, знову закрий кришкою, укутай каструлю рушником і залиш хоча б на 15 хвилин. Також можна поставити готову кашу в духовку, нагріту до 100 градусів.
І пам’ятай: кашу маслом не зіпсуєш. Якщо ти не на дієті, поклади на стакан крупи не менш двох столових ложок вершкового масла. А якщо на дієті, гречану крупу можна з вечора залити окропом, укутати в ковдру і залишити на ніч – вранці буде каша з повністю збереженими корисними речовинами. Адже не випадково говорять: гречка сама себе варить.
Ділися рецептом з друзями!
Коментар 0