Як вибрати солодку полуницю без хімікатів і консервантів


Сезон полуниці вже в розпалі, а це значить, що знову потрібно ходити по ринку і довго й нудно намагатися вибрати ідеальні ягоди. У цьому матеріалі ми коротко і ємко розповімо, як вибрати полуницю. Правила прості, але не ідеальні, адже є свої винятки. Але якщо знати основний алгоритм, то незабаром можна дуже добре навчитися розбиратися в полуниці.

Як вибрати полуницю

Перш за все, для найсерйозніших наших читачів ми уточнимо, що полуниця – НЕ ягода, а многоорешек. Це абсолютно різні поняття! Для кого-то це дійсно важливо, і ми це поважаємо. Але для простоти оповідання ми все ж буде називати полуницю ягодою.

Отже, після з’ясування біологічних тонкощів зупинимося на пошуку смачної полуниці. Цей процес досить складний через наявність у продажу численних сортів. Полуниця буває настільки різною, що часом ми просто не знаєм, чи варто вибирати її тільки за зовнішнім виглядом.

Зовнішній вигляд
Зазвичай полуниця повинна бути яскраво-червоного кольору. Якщо вона потемніла і стала червоною, то, швидше за все, вона перестигла. Їсти її, звичайно ж, можна, але враження будуть не ті. Її насіння, або точніше горішки, повинні перебувати в поглибленнях і не обсипатися з поверхні.

Текстура ягоди повинна бути щільною і еластичною. М’яка або причавлена полуниця може занадто швидко зіпсуватися і не подарувати ту смачну текстуру м’якоті. Дуже жорсткі і тверді ягоди теж не варто брати, адже вони, ймовірно, ще нестиглі.

Розмір полуниці дуже залежить від сорту. Але найкраще купувати не найбільшу ягоду. Та відмінно виглядає на фотографіях, але на смак вона частіше за все не солодка, а скоріше водяниста. Велику полуницю можна купувати для салатів і смузі, адже через свою водянистості вона досить соковита. Але завжди приємніше є солодкість з більш концентрованим смаком.

Також варто звернути увагу на те, як виглядають полуничні хвостики. У щойно зібраної ягоди вони будуть соковитими і яскраво-зеленими. Якщо вони встигли потемніти і зів’янути, значить така полуниця вже довго лежить. Безумовно, вона теж може бути солодкою і смачною, але якщо ви шукаєте ту саму ідеальну полуницю, таку краще не брати.

Тестуємо на консерванти і добрива
Якщо люди підгодовували полуницю мінеральними добривами занадто рясно, це можна дізнатися вже при покупці. Якщо ягоду розрізати і прикласти до серветки, то кроплена полуниця не залишить яскраво-червоного кольору від соку.

Якщо цим же розрізом потерти об матуючу серветку, то можна побачити один з консервантів – біфенил, це продукт переробки нафти. Він буде залишатися на серветці у вигляді маслянистої плями разом з полуничним соком.

Органолептика
Останнє, що нам залишається зробити для тестування полуниці, – це понюхати і спробувати її на смак. В ідеалі полуниця повинна виділяти той самий незабутній аромат. Якщо її зростання занадто стимулювали штучно, вона не буде пахнути. Хоча також не пахне і та полуниця, яка виросла в сезон дощів на вулиці без укриття, це теж потрібно враховувати.

Користуйтесь нашими порадами та обирайте лише найсолодшу полуницю.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як вибрати солодку полуницю без хімікатів і консервантів