Горох (як і в принципі, будь-які бобові) – це надкорисний і, головне, недорогий продукт. Одних тільки вітамінів групи В в ньому в 3 рази більше, ніж в хлібі з цільного зерна.
Як варити гороховий суп
Вважається, що горох – повноцінна заміна м’яса. Як і інші види бобових, він багатий рослинними білками, за складом максимально наближеними до тварин.
Приготувати наваристий суп – найпростіший спосіб насолодитися смаком і користю гороху. Як це зробити, щоб всі ахнули, а також рецепт з варіаціями, читайте нижче.
Щоб гороховий суп вийшов дійсно смачним, ароматним, а його приготування не зайняло півдня, враховуйте ці правила.
За 6-8 годин до варіння залийте горох окропом. Температура води в даному випадку – принциповий момент, так як окріп відразу дасть старт для гороху вологою. Після замочування воду злийте, а горох промийте.
Вибирайте сухий горох, колотий половинками. Цілий горох не розвариться належним чином, горохова січка не дасть потрібної консистенції, осівши на дні каструлі.
Під час варіння гороху додайте в каструлю щіпку соди , буквально на кінчику ножа (приблизно на 3 л). Цей спосіб підійде і для приготування квасолі, так як сода сприяє швидкому розм’якшенню бобових. На смак страви додавання соди не відіб’ється.
Варіанти приготування горохового супу
Суп з двома видами гороху. Крім сухого колотого гороху ближче до кінця варіння необхідно додати приблизно склянку свіжого (замороженого) зеленого горошку. Таким чином можна досягнути супераромату.
Гороховий суп з куркою. Дієтичний варіант для тих, хто бажає легкості. Замість жирних копченостей додайте в суп відварене куряче філе, нарізане невеликими скибочками.
Гороховий суп з грибами. Вегетаріанський варіант страви (підійде для посту). Дієте за попердньою схемою, а на етапі закладки м’ясних інгредієнтів додайте в каструлю нарізані пластинками печериці.
Гороховий суп з оливками і помідорами. Ще один пісний рецепт горохового супу, незвичайна кислинка вам сподобається. Знадобиться 0,5 банки оливок без кісточки і 2 помідори. Оливки розрізати на половинки, помідори обшпарте і наріжте кубиками. Додавайте в самому кінці варіння за 5 хвилин до готовності.
Гороховий суп на курячому бульйоні з каррі. З назви робимо висновок, що горох потрібно заливати не водою, а курячим бульйоном. Далі варіть за схемою базового рецепта, але ковбаски не закладаються. А додайте замість них 0,5 ст. л. порошку каррі і по щіпці паприки і імбиру.
Коментар 0