Як варити гороховий суп так, щоб всім сподобалось: важливі правила


Горох (як і в принципі, будь-які бобові) – це надкорисний і, головне, недорогий продукт. Одних тільки вітамінів групи В в ньому в 3 рази більше, ніж в хлібі з цільного зерна.

Як варити гороховий суп

Вважається, що горох – повноцінна заміна м’яса. Як і інші види бобових, він багатий рослинними білками, за складом максимально наближеними до тварин.

Приготувати наваристий суп – найпростіший спосіб насолодитися смаком і користю гороху. Як це зробити, щоб всі ахнули, а також рецепт з варіаціями, читайте нижче.


Щоб гороховий суп вийшов дійсно смачним, ароматним, а його приготування не зайняло півдня, враховуйте ці правила.

За 6-8 годин до варіння залийте горох окропом. Температура води в даному випадку – принциповий момент, так як окріп відразу дасть старт для гороху вологою. Після замочування воду злийте, а горох промийте.

Вибирайте сухий горох, колотий половинками. Цілий горох не розвариться належним чином, горохова січка не дасть потрібної консистенції, осівши на дні каструлі.

Під час варіння гороху додайте в каструлю щіпку соди , буквально на кінчику ножа (приблизно на 3 л). Цей спосіб підійде і для приготування квасолі, так як сода сприяє швидкому розм’якшенню бобових. На смак страви додавання соди не відіб’ється.

Варіанти приготування горохового супу

Суп з двома видами гороху. Крім сухого колотого гороху ближче до кінця варіння необхідно додати приблизно склянку свіжого (замороженого) зеленого горошку. Таким чином можна досягнути супераромату.

Гороховий суп з куркою. Дієтичний варіант для тих, хто бажає легкості. Замість жирних копченостей додайте в суп відварене куряче філе, нарізане невеликими скибочками.

Гороховий суп з грибами. Вегетаріанський варіант страви (підійде для посту). Дієте за попердньою схемою, а на етапі закладки м’ясних інгредієнтів додайте в каструлю нарізані пластинками печериці.

Гороховий суп з оливками і помідорами. Ще один пісний рецепт горохового супу, незвичайна кислинка вам сподобається. Знадобиться 0,5 банки оливок без кісточки і 2 помідори. Оливки розрізати на половинки, помідори обшпарте і наріжте кубиками. Додавайте в самому кінці варіння за 5 хвилин до готовності.

Гороховий суп на курячому бульйоні з каррі. З назви робимо висновок, що горох потрібно заливати не водою, а курячим бульйоном. Далі варіть за схемою базового рецепта, але ковбаски не закладаються. А додайте замість них 0,5 ст. л. порошку каррі і по щіпці паприки і імбиру.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
5
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
3
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як варити гороховий суп так, щоб всім сподобалось: важливі правила