Супершвидка розморозка м’яса у домашніх умовах


М’ясо та птиця – незамінна основа раціону. Що б хто не казав, аби повноцінно харчуватися, ми потребуємо тваринних білків. Про користь свіжого м’яса лікарі говорять постійно.

Найкраще, коли ви купуєте свіжий охолоджений продукт і можете його відразу приготувати, але така можливість буває не завжди. Заморозка – простий спосіб продовжити свіжість продуктів надовго. Правильно заморожена яловичина, курка або свинина практично не втрачає в смаку і зберігає первозданний аромат. Але розморожувати м’ясо потрібно з розумом.

Сьогодні розказуємо, як швидко розморозити м’ясо, і при цьому зробити це правильно. Ми раді поділитися кулінарними секретами.

Як швидко розморозити м’ясо

Як швидко розморозити м’ясо у воді

Вода повинна бути тільки холодною. Чим нижче температура, тим краще і корисніше. Добре, якщо у воді будуть шматочки льоду. М’ясний шматочок кладемо в герметичний або стандартний харчової пакет. Укладаємо в підходящий глибокий посуд і доверху наливаємо крижану або холодну воду.

Час відтавання залежить від розмірів і ваги шматка. Як правило, процедура займає приблизно три години. В процесі бажано міняти воду, у міру нагрівання останньої.

Розморозка м’яса у воді з цукром

Спершу потрібно відміряти півтора літра води і нагріти її до 40 градусів. Водний термометр при цьому не обов’язковий, можна спробувати рукою. Температура повинна бути трохи гарячішою, ніж температура тіла. Тобто досить гаряча, але та, яка не обпалює.

Спершу потрібно відміряти півтора літра води і нагріти її до 40 градусів. Водний термометр при цьому не обов’язковий, можна спробувати рукою. Температура повинна бути трохи гаряче, ніж температура тіла. Тобто досить гаряча, але не обпалює.

Розморозка м’яса у воді з сіллю

Можна розморозити продукт за допомогою солі. Для цього розведіть в невеликому об’ємі води велику кількість солі. Покладіть в розчин м’ясо або птицю без обгортки, пакету і іншої упаковці. Сіль прискорить теплообмін, забезпечить рівномірне і швидке відтавання.

Розморожування в духовці або мультиварці

Пар зігріє і зволожить м’ясо, при цьому щільність м’язових тканин і структура продукту практично не руйнується. Для розморожування використовуйте дрібні шматочки. Їх укладають на нижню полицю мультиварки і вибирають режим готування на пару. Коли вони починають відтавати, перекладають на полицю вище.

Щоб розморозити м’ясо в духовці, викладіть продукт в спеціальну ємність і залиште при температурі 30-35 градусів. Мінус такого методу полягає в тому, що разом з водою в процесі уходить і природна волога. Зовні шматочок висихає, а всередині залишається крижаним і водянистим.

Ще два способи, як розморозити м’ясо за допомогою рису та оцету з водою — дивись у відео нижче. Шеф-повар Артем Радудич пояснює максимально зрозуміло.

Сподіваємось, наші поради допоможуть тобі швидко та правильно розморозити м’ясо чи птицю в домашніх умовах.

Раніше ми розповідали, як правильно приготувати бісквіт.

А також ділились рецептом найкращого тіста для пельменів.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Супершвидка розморозка м’яса у домашніх умовах