Які помилки допускають господині, коли готують салат «Мімоза»


Салат «Мімоза» простий, як буквар, і різноманітний, як Всесвіт. Звідки він взявся, досі невідомо достеменно. Сноби кулінарії його зневажають, зате всі інші їдять з неймовірним задоволенням.

У будь-якому рецепті «Мімози» є три обов’язкових інгредієнти: риба, цибуля і майонез, і ще один майже обов’язковий, відварені яйця. Якості цих чотирьох продуктів треба приділяти найбільшу увагу.

Хоча у кожної господині свій рецепт цього легендарного салату, ми пропонуємо класичний рецепт салату «Мімоза». Він підійде на кожне свято, а Новий рік еуз нього взагалі багато хто навіть не уявляє.

Як приготувати салат «Мімоза»

Інгредієнти

  • 100-150 г твердого сиру
  • 6 яєць
  • 1 банка рибних консервів
  • 3 цибулини
  • 100 г замороженого вершкового масла
  • 250 г майонезу
  • зелень для прикраси


Приготування

1. Спочатку треба відварити яйця вкруту, потім відділити білки від жовтків. Натерти білки і сир на дрібній тертці.

2. Ретельно очистити рибу від кісток і інших неїстівних частин. Розм`яти її виделкою разом з рідиною з банки.

3. Дрібно нарізати цибулю і обдати його окропом. Заморожене вершкове масло натерти на крупній тертці. Далі потрібно натерти на дрібній тертці жовтки.

4. Викласти салат шарами: спочатку білки від яєць, потім сир, за ним – розім’яті виделкою консерви, половина майонезу, нарізану цибулю, вершкове масло, половину жовтка, залишок майонезу, дрібно нарізану зелень упереміш з жовтком, який залишився.

Як натирати
Вся фішка салату «Мімоза» – у різноманітті контрастних смаків, які одночасно потрапляють на смакові рецептори язику. Для цього всі інгредієнти салату (крім цибулі та риби) повинні бути натерті на дрібній тертці. Це навіть важливіше, ніж зробити красиві шари.

Підбір інгредієнтів
У салаті гармонійно переплітаються смаки солодкуватої моркви, солоної риби, гострого цибулі і нейтрального картоплі. Щоб салат вийшов смачним, слід зберігати цю гармонію, навіть якщо хочеш замінити ті чи інші інгредієнти.

Спочатку «Мімозу» готували з рибних консервів в масляній заливці, але з часом стали використовувати також відварну, запечену, солону і навіть копчену рибу, креветки і крабові палички.

Багато хто з людей негативно ставляться до моркви в салатах. В цьому випадку його можна замінити свіжими яблуками або болгарським перцем. Щоб зберегти баланс солодкого і солоноватого смаку в салаті, краще віддати перевагу помірно соковитим яблукам солодких сортів.

Салат з нежирної риби ідеально доповнює сир. З самими різними рибними продуктами добре поєднується твердий сир з вершковим смаком. Неповторний шарм салату додасть оригінальна заправка з ніжного творожного сиру, змішаного з рідким майонезом.

Риба
Якщо салат готується з консервованої риби, то слід віддати перевагу консервам у власному соку. Найкраще вдаються салати з рибами лососевих порід – нерки і горбуша.

Незалежно від того, яка риба використовується для салату, її необхідно ретельно очищати від кісток і інших неїстівних частин. Рибу слід розім’яти або нарізати на дуже дрібні шматочки.

Майонез
Сьогодні багато хто критикує «Мімозу» за зайву жирність. У наш час можна використовувати легкий майонезний соус або замінити його на йогуртовую заправку. Спробуй змішати майонез для шуби зі сметаною. Один до одного. І жиру поменше, і смак м’якше.

Промащувати майонезом краще тільки шари з вареними овочами. Всі інші інгредієнти салату самі по собі соковиті і самодостатні. При цьому для одного шару цілком вистачає чайної ложки майонезу.

Чергування шарів

Багато хто викладає першим шаром рибу, але насправді смачніше першим шаром класти картоплю. «Подушка» з картоплі так просочується соком риби і стає ще смачніше.

Після рибного шару рекомендується класти шар цибулі. Найкраще використовувати салатні сорти – солодкувато-гострі, але не гіркі. Інші сорти цибулі після нарізки найкраще обдати окропом, щоб видалити зайву гіркоту.

Сервірування

Як правило, салат роблять на великому плоскому блюді, а потім розрізають, як торт, і розкладають на закусочні тарілки, не порушуючи його структуру.

Зовнішній вигляд салату «Мімоза» залишає широкий простір для творчості. Іноді зверху кладуть зелень, навколо якої натертий варений жовток, імітуючі гілочку мімози. Таке сервірування радує погляд, нагадує про весну і сонце.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат «Наречена».

А також радили приготувати на святковий стіл м’ясні пальчики.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
3
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Які помилки допускають господині, коли готують салат «Мімоза»