Сьогодні в умовах карантину інстаграм-сторінки популярних блогерок завалені фотографіями кулінарних шедеврів. Дивлячись на ідеально відфотошоплені знімки їжі, починаєш сумніватись, що таку красу можна приготувати зі звичайних інгрідієнтів удома.
Команда Популярне вирішила підтримати рух #я_залишаюсь_вдома і поділитись з українськими господинями простим рецептом для ідеального швидкого сніданку. Панкейки — заморські родичі наших улюблених борошняних виробів, млинців і оладок.
Їх батьківщиною можна вважати Північну Америку. Американські панкейки (дослівно — тістечко зі сковороди) здобули собі неабияку славу, їх вважають традиційною стравою для сніданку і символом домашнього затишку.
До нас ці ніжні, пишні та нестандартні оладки прийшли зовсім недавно. Але варіацій рецептів їх випікання зараз в мережі чимало, так що для того, щоб поласувати традиційним американським сніданком, не потрібно перетинати океан.
Для 10 панкейків необхідно:
250 мл молока
3 ст. ложки рослинної або 40 гр. розтопленого вершкового масла, воно повинно бути тепле або трохи тепле, але не гаряче (у вихідні вранці мені лінь топити масло, тому готую найчастіше з рослинним)
1 яйце
4 ст.л. цукру
1 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
170 гр борошна
Для топінгу можна використовувати те, що ви найбільше любите: сметану, варення, мед, “Нутеллу” і т.д
Приготування:
У ємність вибиваємо яйце, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо міксером або просто вінчиком до однорідного стану і повного розчинення цукру і солі. Додаємо молоко, перемішуємо. Наливаємо рослинне масло і знову добре перемішуємо. Додаємо просіяні борошно з розпушувачем в ємність з тістом. Перемішуємо до однорідності, але намагаємося працювати швидше. Все, тісто готове, воно виходить не дуже густе і досить добре тече. Смажити панкейкі слід відразу.
Смажити будемо на сухій сковороді без масла, саме завдяки цьому млинчики виходять такі рівномірно рум’яні і гладкі. Наливаємо тісто на гарячу сковороду. Лийте тісто в середину млинчика, воно буде саме розтікатися.
Якщо знизу панкейк вже починає підгоряти, а зверху ще зовсім рідкий – знижуйте вогонь на плиті. Ну і відповідно навпаки, якщо він вже весь пропікся, а знизу зовсім світлий, нагрів слід збільшити.
Смажимо панкейки зі зворотного боку до такого ж рум’яного кольору, як і з першої сторони.
Як уникнути типових помилок?
- Варто приділяти увагу продуктам. Важлива свіжість не тільки основних інгредієнтів, але і розпушувача (давно відкритий, залежаний розпушувач/сода для цієї справи не піде). До речі, готове тісто на панкейкі теж потрібно використовувати як можна швидше.
- Не потрібно занадто довго перемішувати тісто. Намагання розбити дрібні грудочки може зробити зворотний ефект: гумові млинці через утворення клейковини.
- Не варто лити масло на сковороду. Якщо вона добре розігріта і вогонь виставлений на правильну температуру, то тісто не прилипне, не пригорить, а тільки апетитно підрум’яниться. Ще один маленький секрет: про те, що панкейк потрібно перевертати, «натякнуть» дрібні бульбашки на поверхні.
- Максимально важлива при готуванні панкейків консистенція тіста. По цьому пункту радити складно: «поки не спробуєш — не дізнаєшся». Ідеальна густота тіста пізнається тільки шляхом парочки проб і помилок.
- Перевертати млинець на іншу сторону потрібно, коли на тісто на протилежній стороні покриється бульбашками.
Смачного!
Коментар 0