Як приготувати пишні американські панкейки в домашніх умовах.


Сьогодні в умовах карантину інстаграм-сторінки популярних блогерок завалені фотографіями кулінарних шедеврів. Дивлячись на ідеально відфотошоплені знімки їжі, починаєш сумніватись, що таку красу можна приготувати зі звичайних інгрідієнтів удома.
Команда Популярне вирішила підтримати рух #я_залишаюсь_вдома  і поділитись з українськими господинями простим рецептом для ідеального швидкого сніданку.  Панкейки — заморські родичі наших улюблених борошняних виробів, млинців і оладок.

Їх батьківщиною можна вважати Північну Америку. Американські панкейки (дослівно — тістечко зі сковороди) здобули собі неабияку славу, їх вважають традиційною стравою для сніданку і символом домашнього затишку.

До нас ці ніжні, пишні та нестандартні оладки прийшли зовсім недавно. Але варіацій рецептів їх випікання зараз в мережі чимало, так що для того, щоб поласувати традиційним американським сніданком, не потрібно перетинати океан.


Для 10 панкейків необхідно:

250 мл молока
3 ст. ложки рослинної або 40 гр. розтопленого вершкового масла, воно повинно бути тепле або трохи тепле, але не гаряче (у вихідні вранці мені лінь топити масло, тому готую найчастіше з рослинним)
1 яйце
4 ст.л. цукру
1 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
170 гр борошна
Для топінгу можна використовувати те, що ви найбільше любите: сметану, варення, мед, “Нутеллу” і т.д

Приготування:

У ємність вибиваємо яйце, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо міксером або просто вінчиком до однорідного стану і повного розчинення цукру і солі. Додаємо молоко, перемішуємо. Наливаємо рослинне масло і знову добре перемішуємо. Додаємо просіяні борошно з розпушувачем в ємність з тістом. Перемішуємо до однорідності, але намагаємося працювати швидше. Все, тісто готове, воно виходить не дуже густе і досить добре тече. Смажити панкейкі слід відразу.

Смажити будемо на сухій сковороді без масла, саме завдяки цьому млинчики виходять такі рівномірно рум’яні і гладкі. Наливаємо тісто на гарячу сковороду. Лийте тісто в середину млинчика, воно буде саме розтікатися.

Якщо знизу панкейк вже починає підгоряти, а зверху ще зовсім рідкий – знижуйте вогонь на плиті. Ну і відповідно навпаки, якщо він вже весь пропікся, а знизу зовсім світлий, нагрів слід збільшити.

Смажимо панкейки зі зворотного боку до такого ж рум’яного кольору, як і з першої сторони.

Як уникнути типових помилок?

  • Варто приділяти увагу продуктам. Важлива свіжість не тільки основних інгредієнтів, але і розпушувача (давно відкритий, залежаний розпушувач/сода для цієї справи не піде). До речі, готове тісто на панкейкі теж потрібно використовувати як можна швидше.

  • Не потрібно занадто довго перемішувати тісто. Намагання розбити дрібні грудочки може зробити зворотний ефект: гумові млинці через утворення клейковини.
  • Не варто лити масло на сковороду. Якщо вона добре розігріта і вогонь виставлений на правильну температуру, то тісто не прилипне, не пригорить, а тільки апетитно підрум’яниться. Ще один маленький секрет: про те, що панкейк потрібно перевертати, «натякнуть» дрібні бульбашки на поверхні.

  • Максимально важлива при готуванні панкейків консистенція тіста. По цьому пункту радити складно: «поки не спробуєш  не дізнаєшся». Ідеальна густота тіста пізнається тільки шляхом парочки проб і помилок.
  • Перевертати млинець на іншу сторону потрібно, коли на тісто на протилежній стороні покриється бульбашками.

Смачного!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Vicky

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як приготувати пишні американські панкейки в домашніх умовах.