Основні помилки під час приготування молодої картоплі


Як виявилось, не всі господині знають, як приготувати молоду картоплю. Звичайно ж, результат буде їстівним завжди, але ж мистецтво кулінарії полягає саме в дрібницях. До чого краще подавати картоплю, якого розміру повинні бути бульби і багато іншого – знають тільки справжні професіонали своєї справи.

У цій статті ми постараємося пролити більше світла на приготування здавалося б такої простої та часто вживаної страви, як варена молода картопля.

Як приготувати молоду картоплю

Вибір бульб

Щоб краще розібратися в темі, давай почнемо з самого початку. Сільська молода картопля, який правильно зберігається при низькій, але плюсовій температурі, на своїй поверхні має впізнавані «кучерики» відшарованої шкірки. Такі бульби легко чистити і вони досить корисні для організму людини.
Проте недобросовісні продавці можуть запропонувати і інші бульби картоплі, які містилися в неправильних температурних умовах. Їх легко відрізнити по гладкій поверхні і блідому вигляду. У них на порядок менше вітамінів і міститься речовина соланін, яке не відрізняється корисністю. Та й чистити таку картоплю набагато складніше.

Якщо коротко, найкраще при виборі молодої картоплі дотримуватися наступних простих правил:

  • Не купувати позеленіли бульби через велику кількість соланіну.
  • Не купувати картоплю з пошкодженою шкіркою і плямами.
  • Бульби в лотку з почорнілою картоплею не купувати ні в якому разі. Навіть одна штука може свідчити про хвороби всієї купи картоплі.
  • Не купувати картоплю, на якій при натисканні нігтем виділяється багато вологи.

Очищення картоплі

Дуже молоду картопельку потрібно обов’язково чистити перед варінням. Пошкребти ножем або мокрою абразивної стороною губки (звичайно, без хімії). Чищення бульби опустити в каструлю з водою, щоб не потемніла. Різати її не потрібно через маленькі розміри. Для деяких така картопля вважається найсмачнішою, її прийнято їсти тільки з сіллю.

Більш старшу, але все ж молоду картоплю, можна варити вже в мундирі. Якщо є бажання, перед варінням її теж можна трохи пошкребти, так, під настрій. Все одно після приготування зайві лусочки залишаться на дні каструлі. А ті, що не спадуть, можна їсти і так.

Молоду картоплю можна готувати з різними добавками. Давай розглянемо декілька з них.

Молода картопля з оселедцем

Приготування: очищену картоплю помісти в каструлю. Залий водою на 1-2 пальці вище картоплі. Більше не потрібно, може бути надто водяниста на смак.

Постав каструлю на вогонь. Після закипання посоли і вари ще 15-20 хвилин на середньому вогні. Перевір на готовність, дай охолонути. Подавай до оселедця. Філе тримай окремо, щоб воно не нагрілося від готової картоплі.

Молода картопля з кропом

Приготування: звари картоплю, як написано в рецепті вище. Злий воду. Додай до картоплі масло, кріп і подрібнений часник.
Накрий каструлю кришкою і гарненько потряси, перемішуючи інгредієнти. Дай постояти близько 15 хвилин і подавай до столу.

Молода картопля з кислим молоком

Приготування: такий спосіб приготування молодої картоплі практично не відрізнити від стандартного приготування і використовується він в основному на Сході. Просто відвари картоплю в підсоленій воді і подавай з кислим молоком. Окремо. Хтось любить вмочати в нього картоплину, хтось додає відразу в тарілку — смаки у людей різні.

Головне — підійти до справи з розумом та креативом. Навіть якщо це просте приготування молодої картполі.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Основні помилки під час приготування молодої картоплі