Ніжний медовик: рецепт топ-кондитера Лізи Глинської, переможниці «МайстерШеф-2»


Медовик — це торт, який кожного переносить в дитячі спогади. Торт виходить великим, так що вистачить на всіх. Головне — запастися терпінням і довести справу до кінця. Шлях непростий, зате результат точно порадує.

Як приготувати медовик

Інгредієнти

  • 450 г яєць
  • 500 г борошна
  • 200 г цукру до яєць
  • 100 г цукру для карамелі
  • 150 г меду (бажано гречаного)
  • 8 г соди

Приготування

1 Спершу збити яйця з цукром до отримання пишної білої піни. Буде дуже зручно, якщо в домі є стаціонарний міксер. Ввімкнути духовку на 180 градусів.

2 Тим часом готуємо карамель. Взяти сотейник з товстим дном і довести цукор до стану коричневої маси. Поки вона не закипіла, зняти з вогню, перемішати і додати мед.
До речі, мед краще брати саме гречаний, тому що тільки він надає цього специфічного смаку і запаху меду.

3 Після цього потрібно знову поставити карамель на середній вогонь всього на 40 секунд. Тепер потрібно додати туди соди, зняти і ще раз добре перемішати. Маса збільшиться рази в 4 точно.

4 Потім потрібно вливати ще гарячу карамель в яйця і одночасно їх збивати міксером. 2-3 хвилин буде достатньо.

5 Тепер додаємо в карамельно-яєчну масу борошно. Її обов’язково потрібно просіяти і вводити частинами. Вмішувати борошно потрібно акуратно дерев’яною лопаткою.

6 Вистелити 3 дека пергаментом для випічки і поділити тісто на 3 рівних частини. Залишити в тарілочці трошки тіста, воно нам знадобиться для декору.

7 Розрівняти тісто на деках, при цьому обов’язково додати більше маси на куточки коржів (зазвичай вони висихають найбільше).

8 Потім відправити їх по черзі пектися в духовку. На кожен корж знадобиться 7-8 хвилин. Головне правило – не пересушити! Краще забрати їх з духовки раніше, ніж пізніше.

9 Поки наші коржі будуть остигати, треба спекти таким же чином залишки тіста. Тільки ось цю порцію можна вже добряяяче підсушити, щоб потім коржик добре кришився. Його потрібно буде натерти на дрібній тертці.

Крем для медовика

Інгредієнти

  • 500 мл молока
  • 25 г борошна
  • 25 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г яєць
  • 80 г гречаного меду
  • 50 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 300 г сметани 20 %

Приготування

1. Поки коржі остигають, потрібно приготувати крем. Для цього молоко підігріти на середньому вогні, поки воно не почне літати.

2. Поки гріється молоко, збити вінчиком яйця з цукром. Далі додати крохмаль і борошно, після чого перемішати суміш до однорідного стану.

3. Коли молоко почне парувати, даси туди яєчну масу. Потрібно її обов’язково постійно помішувати!

4. Дочекатись, поки крем закипить, потім проварити його близько 30 секунд і тоді зняти з вогню.

5. Додати в заварний крем мед, вершкове масло і сметану. Кожен раз добре перемішуй, щоб маса вийшла густа і однорідна.

6. Розділити крем на три частини, після чого кожну з них рівномірно викласти на остиглі коржі.

7. Тепер потрібно розрізати торт поперек і покласти одну частину на іншу. Так він стане менш широким і більш високим.

8. Після цього залишити торт на ніч у холодильнику, щоб він просочився. Після цього можна обрізати нерівності присипати повністю всю поверхню крихтою з коржа.

Це забезпечить гарний зовнішній вигляд, а також те, що заварний крем не буде змінювати свій колір на відкритому повітрі. Детальніше приготування ти можеш подивитися на ось цьому відео Єлизавети Глинської.

Спробуйте також приготувати за цим рецептом яблучний пиріг на кефірі.

А також львівський сирник за рецептом Євгена Клопотенка.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ніжний медовик: рецепт топ-кондитера Лізи Глинської, переможниці «МайстерШеф-2»