Як правильно їсти суші (поради від шеф-кухаря).


В Японії існує десяток різних способів приготування сирої риби з рисом. В Україні найчастіше зустрічаються суші, сашимі q роли. Сашимі — це тоненько нарізані шматочки сирої риби, які подаються без рису. Суші — як правило, вручну зліплені брусочки рису, зверху яких кладуть шматочок сирої риби. Роли, які також часто називають маки-суші, — це рис з рибою, загорнуті в лист норі.

Як їсти суші? Мабуть, саме з цього питання починається знайомство будь-якого гурмана з кухнею Країни, де сходить сонце. Важливо розуміти, що для японців прийом їжі — це не просто процес задоволення природних потреб організму, а цілий культурний ритуал. Саме тому ваша неетична поведінка за столом може образити автентичних любителів суші. Щоб уникнути цього і  виглядати гідно навіть на урочистому прийомі японського посла, прислухайтеся до наших рекомендацій. Найкраще — замовте доставку суші додому—  https://casta.ua/kiev/menu-dostavki/sushi — і просто потренуйтесь.

Палички

Традиційно японські страви слід їсти паличками для їжі. Спочатку це може здатися важким завданням, але вам потрібно трохи попрактикуватися, і ви швидко навчитеся правильно ними володіти. Ви можете подивитись навчальне відео в інтернеті сі або просто попросити офіціанта в ресторані показати вам,  як правильно користуватися паличками для суші. Зверніть увагу, що дуже неетично наколювати суші на одну з паличок. Для багатьох любителів японської або східної кухні така поведінка є образливою.  Навіть невдалі спроби поїсти паличками для їжі, безумовно, отримають набагато більше схвалення.


Соєвий соус

Не потрібно наливати соєвий соус у посудину по самі вінця. Японці рекомендують налити його зовсім небагато і додавати, коли він знову знадобиться.

Васабі

Любителі гострого звикли додавати велику кількість васабі прямо на роли. Але в такому випадку важко вловити тонкий смак азіатської кухні. Васабі подають до страви не стільки для гостроти, скільки як антисептик — суші готують з сирої риби, і, щоб убезпечити себе від бактерій, можна продезинфікувати продукт за допомогою васабі. Правильно додавати трохи васабі безпосередньо на рибу, використовуючи палички.

Роли

Візьміть шматочок рола паличками або руками, але не виделкою. Край ролу вмочіть у соєвий соус. Не потрібно занурювати у соус увесь рол.

Суші

Паличкою переверніть суші на бік. Візьміть суші паличками так, щоб одна паличка захоплювала сторону з рибою, а інша — з рисом. Занурте суші в соєвий соус, щоб він потрапив тільки на рибу. Саме так, вважають японці, ви відчуєте справжній смак цієї страви.

Їсти цілими

Дуже важливо, щоб ви їли суші цілими за один раз. В Японії вважається неетичним, якщо людина відкушує шматок суші, а потім кладе його назад на тарілку. Якщо ви не можете розжувати весь шматок, ви можете відкусити його, а інший залишити на пальцях або паличках для їжі.

Правильний порядок вживання суші

Необхідно починати з більш легких видів суші, залишаючи варіанти з жирною рибою на потім. Спочатку почніть з сашимі, оскільки вони мають дуже тонкий смак. Фінальними суші трапези можуть бути роли.

Уже кілька років японські страви знаходяться на піку популярності. Однак до сих пір не кожному відомо, як їсти суші правильно. Поділітьсяцими рекомендаціями з друзями за допомогою соціальних мереж. Наші поради допоможуть вам почувати себе впевнено за столом розкішного ресторану.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Vicky

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як правильно їсти суші (поради від шеф-кухаря).