Половина населення Землі їсть банани неправильно! Вся справа в цих білих волокнах.


Про поживну користь бананів знають навіть ті, хто далекий від занять в спортзалі і всіх цих новомодних протеїнових шейків. До речі, сюрприз: зовсім банани не фрукт, а дуже навіть ягода (з ботанічної точки зору!)

Аби витягнути з цього екзотичного плоду максимум, вживати банан потрібно правильно. І справа тут навіть не в тому, починаєш ти його чистити з «носа» чи з «хвоста» (вічна дилема).

Неважливо, з якого боку ти починаєш відкривати банан. Важливо те, що більшість з нас старанно позбуваються цих довгих волокон між шкіркою і м’якоттю.

Білуваті довгасті нитки виглядають не надто апетитно, згоден? Але відправляти їх у відро для сміття — величезна помилка. На цьому наполягають нутріціологи!

Справа в тому, що ці волокна, які, до речі, називаються флоемами (можна блиснути ерудицією під час ланчу) — провідна тканина «судин» банана. Тобто вони здійснюють весь транспорт поживних речовин, необхідних для росту плодів.

Тому саме у флоемах концентрація всіх корисних речовин значно вище, ніж у самій м’якоті. Так що викидати їх — позбавляти себе цінного джерела калію, клітковини, вітаміну А і вітаміну В6.

А ще флоеми дозволять визначити, наскільки банан зрілий. У зелених плодів волокна слабко виражені і ледь-ледь відокремлюються. А ось нитки зрілого банана легко виявити і зняти. Та чи будеш ти робити це далі, знаючи правду?

Грубо кажучи, більшість з нас же їсть грушу чи яблуку зі шкіркою, і нічого страшного. З таким же успіхом ми могли би вживати банан разом з шкіркою та цими білими волокнами. Єдина причина, чому ми так не робимо, — це надто несмачно.

Вражений інформацією? Поділись з друзями!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
2
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
10
Подобається
О боже О боже
3
О боже
Круто Круто
7
Круто
Що за! Що за!
2
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Половина населення Землі їсть банани неправильно! Вся справа в цих білих волокнах.