fbpx

Як правильно варити рис: основні помилки, що допускають господині


Десятки тисяч кухарів і знавців в області кулінарії помиляються, коли готують рис. Так вважають вчені: всі ми готуємо рис неправильно і ставимо під загрозу своє здоров’я і добре самопочуття. Вчені вважають, що будь-який рис містить миш’як (арсен)! Ця інформація з’явилася в журналі The Telegraph кілька років тому і тут же викликала інтерес.

Велика кількість миш’яку залишається в рисі, потрапляючи в нього разом з промисловими добривами і пестицидами, які осідають в грунті рисових плантацій десятиліттями. Рис – відомий абсорбент. Коли ми їмо його, він вбирає в себе токсини, очищає організм. Так само рис вбирає все, що міститься в грунті.

Більш того, миш’яком обробляють контейнери і ємності, в яких транспортують рис, щоб його не їли миші. Тому рис обов’язково потрібно як мінімум промивати в проточній воді, поки не піде вся біла мучка.

Миш’як може стати причиною серйозних порушень в роботі людського організму, в тому числі підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ниркової недостатності, раку і діабету. Добре, що прибрати шкідливі хімічні речовини з рису і зменшити шанси мікроотравленія миш’яком можна, правильно його приготувавши! Тримай докладну інструкцію.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВАРИТИ РИС

Японці і китайці перед варінням 7 разів промивають рис в холодній воді, щоб видалити будь-які сумнівні речовини з кожної рисинки. Цей спосіб можна застосовувати, коли приготувати страву потрібно терміново. Але найкраще замочити рис у великій кількості води на ніч. Концентрація миш’яку в залишеному на ніч рисі знизиться на 80%, а продукт стає абсолютно безпечним для здоров’я.

Крім того, замочений рис має ще одну незаперечну перевагу. Вариться до повної готовності він дуже швидко, встигнувши увібрати за ніч деяку кількість води. Попередньо замочений рис звариться за 13 хвилин! Такий рис має відмінні смакові якості і здивує своєю розсипчастою структурою.

Ось як варити рис на воді, щоб нейтралізувати миш’як і інші хімічні речовини.

ПРАВИЛЬНИЙ СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ РИСУ

1. Візьми 1 частину сухого рису і 5 частин води.
2. Залиш замочений у воді рис на ніч.
3. Вранці промий рис кілька разів, поки вода не стане повністю прозорою.
4. Просуши рис за допомогою паперового або тканинного рушника.

5. Візьми 1 частину рису і 1,5 частини води. Найкраще заливати крупу теплою водою.
6.Додай щіпку солі. Сіль поліпшить смакові якості рису.
7.Доведи рис до кипіння, прибери вогонь до мінімуму. Накрий каструлю або глибоку сковороду кришкою.
8. Готуй рис на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Ні в якому разі не відкривай кришку! Пам’ятай: відкрив кришку – зіпсував рис.

Дуже смачний, розсипчатий і безпечний для здоров’я рис готовий! Смачного.

Розкажи про цей спосіб зробити рис безпечним всім своїм знайомим. Здоров’я – це дуже важливо.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як правильно варити рис: основні помилки, що допускають господині