fbpx

Усуваємо часті помилки смаження риби. Більше не пригорає і не пересмажується!


Господарочки знають, що пригорання і пересмажування – найчастіші помилки в готуванні риби. Сюди ж можна віднести пересушування як результат пережарювання. Тим часом позбутися від пригорання можна дуже просто, потрібно лише правильно розігрівати сковороду.

Від пригорання риби не позбутися ніяк, якщо сковорода недостатньо гаряча. Риба нагрівається і ті з’єднання, що вивільняються, призводять прилипання риби до металу.

Професійні кухарі вирішують проблему тим, що ставлять сковороду на середній вогонь і чекають 5 хвилин, поки вона рівномірно не прогріється. Якщо чекати менше – знову відбудеться пригорання.

З пережарювання боротися можна за допомогою простої математики. Один сантиметр риби просмажується 4 хвилини на бік. Потрібно просто виміряти товщину шматка риби в самому товстому місці і розрахувати кількість хвилин.

Якщо шматок риби має товщину 2 сантиметри, виходить, що його потрібно смажити по 8 хвилин на одну сторону.

Ще одним важливим фактором смаку риби є правильне розморожування. Майже вся риба на прилавках переморожена. Щоб повернути їй початковий смак, краще розморожувати рибу плавно, просто поклавши в холодильник на ніч.

Прискорення процесу розморожування псує структуру, і риба відразу стає водянистою і позбавленою смаку. Так що, якщо хочеться смаку – краще не поспішати.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Усуваємо часті помилки смаження риби. Більше не пригорає і не пересмажується!