Як в дитячому садку: нарешті знайшла рецепт омріяного омлету!


Почнемо з питання: як ти думаєш, яку країну можна назвати батьківщиною омлету? Ми знаємо, що воно може здатися дивним, адже всім відомо, що це Франція. Якби не одне «але»: так яйця готували задовго до французів.

Наприклад, в Стародавньому Римі любили змішувати яйця з молоком і медом. Коли мед повністю розчинявся, суміш перчили і смажили до готовності. Що ж, якщо так пильно розглядати всі відомі страви, то варіації їх приготування можна знайти ще серед наскальних малюнків. А ось більш сучасний варіант омлету дійсно родом з Франції.

З приготуванням справжнього омлету у Франції суворо. Це перша страва, яку повинен навчитися готувати поважаючий себе кухар. Збивати яйця можна тільки виделкою, а смажити – виключно на сковороді з товстим дном і тільки на вершковому маслі. І ніяких добавок. Ось так і виглядає оригінальний омлет.

Але ми не французи. Нам дозволено збивати міксером, додавати улюблені спеції і начинку, смажити на тій сковороді, яка є в будинку. Якщо ти готовий порушувати традиції, щоб приготувати не просто збиті яйця, а смачний омлет, ось кілька приголомшливих рецептів!

З манкою

Цей оригінальний солодкий омлет з манкою дуже подобається дітям. Але дорослі – теж не виняток. І ось що потрібно, щоб його приготувати.

Інгредієнти

– 2 яйця
– 100 мл молока
– 1 склянка манки
– 0,5 ст. л. цукру
– 25 г вершкового масла.

Приготування

Просто змішай яйця. Всип цукор, а потім влий молоко і ще раз перемішай складові. Всип манку і збий всю масу міксером. Коли вершкове масло розтопиться на сковороді, вилий суміш для омлету. Накрий сковороду кришкою. Готуй сніданок протягом 10 хвилин на середньому вогні. Про готовність омлету скаже його матова поверхня.

Як в дитинстві

Рум’яна скоринка і легкість – дві основні характеристики, з якими асоціюється омлет, який колись усім нам готували в дитячому саду. І хоча ті часи минули безповоротно, приготувати пишний омлет на сніданок може кожен.

Інгредієнти

– 4 яйця
– 150 мл молока
– 20 г вершкового масла
– 1 ч. л. олії
– 0,5 ч. л. соди.

Приготування

Здавалося б, звичайні інгредієнти. Це так, але секрет криється зовсім в іншому: не збивай яйця, а просто розмішай їх. Потім додай молоко і сіль, ще раз просто перемішай. Візьми форму для запікання, змасти її олією, вилий розмішану масу і відправ в духовку на 20 хвилин випікатися при температурі 250 ° С. Помітиш рум’яну скоринку – сміливо виймай омлет з духовки. Полий його зверху розтопленим вершковим маслом.

З шинкою і помідорами

Як щодо омлету з начинкою з овочів? Якщо ідея подобається, то цей варіант для тебе. Завдяки особливому способу приготування страва дуже соковита і смачна. Але не варто лякатися: в даному випадку «особлива» – не означає «складна».

Інгредієнти

– 4 яйця
– 2 ст. л. молока
– 100 г шинки
– 1 помідор
– 1-2 ст. л. олії
– сіль, перець – за смаком.

Приготування

Збий яйця міксером, додай перець і сіль. Наріж помідор кубиками. Зроби те ж саме з шинкою. Вилий приблизно 2/3 маси на розігріту сковороду. Смаж до тих пір, поки верхній шар не схопиться. Виклади помідори і шинку на яєчний млинець. Тепер загорни млинець трубочкою прямо на сковорідці. Посунь трубочку на середину сковорідки, вилий яєчну масу. Зачекай 1 хвилину. Коли млинець підсмажиться, згорни омлет в рулет ще раз. Якщо любиш твердий сир, можеш додати його в начинку. Буде ще смачніше!

З шинкою і сиром

Його ще називають «Кальцоне». Зовнішній вигляд не зовсім звичайний, адже формою омлет нагадує чебурек. Багато хто любить його за соковитість.

Інгредієнти

– 2 яйця
– 2-3 ст. л. молока
– 1-2 ст. л. борошна
– 100 г твердого сиру
– 15 г олії
– 70 г шинки
– сіль, зелень – за смаком.

Приготування

Підігрій молоко. Вбий в нього яйця і додай сіль. Поступово підсипай борошно. Відстав масу в сторону на кілька хвилин. В цей час поріж шинку невеликими кубиками, а твердий сир натри на середній терці. Візьми сковороду і розігрій олію. Просто вилий на неї яєчну масу. Обсмаж омлет з одного боку і переверни. Посип тертий сир. Виклади нарізану шинку на одну половину. Тепер склади яєчний млинець навпіл. Обсмаж його до золотистої скоринки. Прикраси готовий сніданок дрібно нарізаною зеленню.

З картоплею

Таке незвичайне для нас поєднання інгредієнтів в омлеті дуже навіть люблять в Іспанії. Для різноманітності можна приготувати його і на своїй кухні.

Інгредієнти

– 4 картоплини
– 4 яйця
– оливкова олія
– 1 цибулина
– сіль – за смаком.

Приготування

Очисти картоплю від шкірки і наріж її соломкою. Щоб вона гарненько підсохла, просто виклади її на паперовий рушник всього на декілька хвилин. Очисти цибулю і наріж її тонкими кружечками. Розігрій оливкову олію на сковороді і виклади нарізану картоплю і цибулю. Масло має покривати овочі. Посоли картоплю і смаж її до готовності, а після злий зайву олію.

Збий яйця до однорідної маси. Додай суміш до овочів і змішай все. Смаж на сковороді до тих пір, поки яєчна маса не загусне. Обсмаж з двох сторін. Готово!

Смачний, пишний, ніжний – саме так можна описати ідеальний омлет. І ми не сумніваємося, що той, який ти часто готував до сьогоднішнього дня, теж дуже навіть хороший. Але ж завжди є краще! Експериментуй і підбирай рецепти, які зроблять ранок всієї родини приємним і смачним. І друзям порадь!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як в дитячому садку: нарешті знайшла рецепт омріяного омлету!