19 серпня православний люд відзначає велике свято — Яблучного Спаса. Найчастіше в цей день господині готують пироги та пиріжки з яблуками, а також несуть до церкви освячувати свіжі яблука, трави, квіти.
Сьогодні ми поділимось з тобою інструкцією з приготування швидкого яблучного рулету. Оригінальний рецепт з доступними інгредієнтами — яблучний рулет на творожному тісті з родзинками. Тим паче, це не так банально, як приготувати звичайний яблучний пиріг.
Яблучний рулет
Інгредієнти для тіста
120 г сиру (творога)
1 яйце
100 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
10 г ванільного цукру
1,5 ст. борошна
0,5 ч. л. соди
Інгредієнти для начинки
4 яблука
20 г вершкового масла
3 жмені родзинок
2 ст. л. цукру
Приготування
1.Для приготування тіста в зручній ємності з’єднай розм’якшене масло з цукром і ванільним цукром. Розітри все лопаткою до однорідного стану.
2. Додай яйце, сир, гарно перемішай. Також додай соду і борошно. Заміси м’яке тісто, а потім збери його в грудку і накрий рушником.
3. Для приготування начинки вимий і очисти яблука. Наріж яблука кубиками. Виклади яблука в сотейник. Туди ж додати цукор і вершкове масло.
4. Вари яблука на повільному вогні хвилин 10 до випаровування рідини. Зніми з вогню і додай родзинки, перемішати.
5. На присипаному борошном столі розкачай тісто в пласт товщиною до 0,7 міліметрів. Рівномірно розподіли по тісту начинку, а потім згорни все в рулет, кінці рулету добряче защібни.
6. Переклади рулет на деко, застелене пергаментним папером. Можна змастити рулет збитим жовтком.
Випікати рулет в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин до готовності.
Вуаля, рулет з яблуками і родзинками готовий. Смачного! Щоб детальніше ознайомитися з процесом приготування даного рулету, подивися це відео (російською мовою)
Замість звичайного тертого (насипного) пирога чи пиріжків з яблуками спробуй приготувати на Спаса щось особливе і нетривіальне, як от цей рулет. До речі, він розлітається зі столу за лічені хвилини і в будь-який інший день.
Коментар 0