Сьогодні ми хочемо розповісти нашим господарочкам, як приготувати яблучний пиріг на кефірі. У його приготуванні немає нічого складного, він виходить дуже ніжним і смачним.
У нашій сім’ї всі називають цей відривний яблучний пиріг «Квітка». Випікати його потрібно всього 20 хвилин, а дріжджове тісто виходить дуууже ніжним і тане в роті. Для осінніх посиденьок за чаєм — саме те!
Яблучний пиріг на кефірі
Інгредієнти
300 г борошна
1 ч. л. сухих дріжджів / 15 г свіжих
1,5 ст. л. цукру
1 ч. л. ванільного цукру
2/3 ч. л. солі
150 мл теплого кефіру
1 яйце
50 г вершкового масла
Для начинки
2 стиглих яблука
45 г цукру
0,25 ч. л. кориці
Приготування
-
- Спочатку потрібно просіяти борошно і додати до нього дріжджі, сіль і цукор, а також трошки ванільного цукру (для запаху). Все ретельно перемішуємо.
- Потім домішуємо туди ж збите яйце, вливаємо теплий кефір і розтоплене вершкове масло. Вимішувати тісто потрібно не менше 10 хвилин. Після цього змащуємо ємність олією і залишаємо в ній наше тісто на 1 годину. Не забуваємо накрити його кришкою і прибрати в тепле місце, щоб воно добре підросло.
-
- Переходимо до начинки. З’єднуємо цукор з корицею і добре перемішуємо. А яблука очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
-
- Тепер потрібно наше тісто розділити на 10-12 порцій, кожну з яких розгортаємо, кладемо всередину яблука з цукром і звертаємо як пиріжок. Те ж саме робимо з іншими частинами. Викладаємо їх у форму в формі квітки, накриваємо кришкою і відправляємо в тепле місце зростати.
- Через 40 хвилин змащуємо цукровим сиропом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Готовий пиріг рекомендуємо полити зверху рідким медом. За цим рецептом виходить неймовірно повітряне тісто з неймовірною начинкою. Впевнені, всі будуть в захваті від цього яблучного десерту.
Нагадаємо: раніше ми ділились з вами рецептом густого яблучного варення від бабусі.
Коментар 0