fbpx

Яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик»: затьмарить навіть торт на святковому столі!


Яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик» настільки красивий та смачний, що цілком може замінити торт на святковому столі! Так, він не готується нашвидкоруч, але ж яка краса очікує в кінці приготування.

Тільки-но уяви: яблучна начинка з легкою кислинкою на хрусткому коржі, ніжна йогуртова заливка… Цей пиріг не схожий ні на яку іншу випічку з яблуками і безперечно вартий витрачених на нього зусиль.

Особливо доречним такий відкритий яблучний пиріг буде на святковому столі до яблучного Спаса, що святкують 19 серпня.

Інгредієнти для основи:

1,5 ст. борошна
0,5 ст. цукрової пудри
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
100 г вершкового масла
1 ст. л. лікеру або вермуту (необов’язково)

Інгредієнти для начинки:

1 кг яблук
750 мл освітленого яблучного соку
2 уп. по 40 г ванільного пудингу (можна замінити картопляним крохмалем)
цукор за смаком

Інгредієнти для верхнього шару:
400 мл натурального йогурту
2 ст. л. (З верхом) швидкорозчинного желатину
цукрова пудра

Приготування

1. Просій в миску борошно з розпушувачем і цукровою пудрою. Додай яйце, розм’якшене масло, додай алкоголь і одразу ж заміси м’яке тісто. Якщо необхідно, додай ще борошна.

2. Прибери тісто в холодильник.

3. Яблука очисти, нашаткуй тонко або наріж дрібними кубиками. Полий їх лимонним соком.

4. Пудинг залий яблучним соком і звари згідно з інструкцією на упаковці. На вогні довго не затримуй, так як маса швидко застигає. Гарячим пудингом залий яблука, перемішай.

5. Тісто розкатай, розподіливши по дну і бортах форми. Для цього пирога зручно використовувати форму з роз’ємними бортиками. Вилий пудинг з яблуками в форму.

6. Відправ пиріг випікатися на 1 годину при температурі 170 градусів. Після закінчення випікання вогонь вимкни, але пиріг залиш в духовці ще на годину (при закритих дверцятах).

7. Після охолодження, не виймаючи з форми, відправ в холодильник на ніч.

8. Приготуй верхній шар пирога. Розчини желатин в 50 мл гарячої води, остудити. Йогурт збий із цукровою пудрою, не перестаючи збивати, додай желатин. Вилий на пиріг.

9. Відправ десерт в холодильник, а через годину можна кликати рідних на дегустацію!

Верхівку можна трохи присипати какао за бажанням. Яка бурштинова краса, навіть їсти шкода! Порада: відкритий яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик» краще пекти напередодні святкової події, адже він повинен ніч простояти в холодильнику, перед тим як ти заллєш його йогуртовим желе.

Господиньки, візьміть до уваги цей рецепт! Якщо приготували за цим рецептом яблучний пиріг, діліться фото в коментарях, що у вас вийшло.


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

-1
-1 points

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик»: затьмарить навіть торт на святковому столі!