Яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик» настільки красивий та смачний, що цілком може замінити торт на святковому столі! Так, він не готується нашвидкоруч, але ж яка краса очікує в кінці приготування.
Тільки-но уяви: яблучна начинка з легкою кислинкою на хрусткому коржі, ніжна йогуртова заливка… Цей пиріг не схожий ні на яку іншу випічку з яблуками і безперечно вартий витрачених на нього зусиль.
Особливо доречним такий відкритий яблучний пиріг буде на святковому столі до яблучного Спаса, що святкують 19 серпня.
Інгредієнти для основи:
1,5 ст. борошна
0,5 ст. цукрової пудри
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
100 г вершкового масла
1 ст. л. лікеру або вермуту (необов’язково)
Інгредієнти для начинки:
1 кг яблук
750 мл освітленого яблучного соку
2 уп. по 40 г ванільного пудингу (можна замінити картопляним крохмалем)
цукор за смаком
Інгредієнти для верхнього шару:
400 мл натурального йогурту
2 ст. л. (З верхом) швидкорозчинного желатину
цукрова пудра
Приготування
1. Просій в миску борошно з розпушувачем і цукровою пудрою. Додай яйце, розм’якшене масло, додай алкоголь і одразу ж заміси м’яке тісто. Якщо необхідно, додай ще борошна.
2. Прибери тісто в холодильник.
3. Яблука очисти, нашаткуй тонко або наріж дрібними кубиками. Полий їх лимонним соком.
4. Пудинг залий яблучним соком і звари згідно з інструкцією на упаковці. На вогні довго не затримуй, так як маса швидко застигає. Гарячим пудингом залий яблука, перемішай.
5. Тісто розкатай, розподіливши по дну і бортах форми. Для цього пирога зручно використовувати форму з роз’ємними бортиками. Вилий пудинг з яблуками в форму.
6. Відправ пиріг випікатися на 1 годину при температурі 170 градусів. Після закінчення випікання вогонь вимкни, але пиріг залиш в духовці ще на годину (при закритих дверцятах).
7. Після охолодження, не виймаючи з форми, відправ в холодильник на ніч.
8. Приготуй верхній шар пирога. Розчини желатин в 50 мл гарячої води, остудити. Йогурт збий із цукровою пудрою, не перестаючи збивати, додай желатин. Вилий на пиріг.
9. Відправ десерт в холодильник, а через годину можна кликати рідних на дегустацію!
Верхівку можна трохи присипати какао за бажанням. Яка бурштинова краса, навіть їсти шкода! Порада: відкритий яблучний пиріг «Бурштиновий промінчик» краще пекти напередодні святкової події, адже він повинен ніч простояти в холодильнику, перед тим як ти заллєш його йогуртовим желе.
Господиньки, візьміть до уваги цей рецепт! Якщо приготували за цим рецептом яблучний пиріг, діліться фото в коментарях, що у вас вийшло.
Коментар 0