fbpx

Яблучна шарлотка по-новому. Затьмарить на столі будь-яку страву!


Не знаю жодної людини, яка б не любила шарлотку. Цей легкий і нескладний у приготуванні яблучний пиріг хороший практично всім, крім свого зовнішнього вигляду. Пропонуємо рецепт новітньої шарлотки, яка прикрасить собою будь-який вишуканий стіл.

Інгредієнти для тіста

– 300 г борошна
– 200 г цукру
– 150 г вершкового масла
– 3 яйця
– 0,5 ч. л. розпушувача
– 1 щіпка солі
– цедра одного лимона
– 4-5 великих яблук
– цукрова пудра для оформлення
– форма для випічки.

Інгредієнти для сиропу

– 400 мл води
– 200 г цукру
– 1 щіпка кориці.

Приготування

1. Вимий і висуши яблука. Не зрізуючи шкірки, наріж їх тонкими скибочками по 2 мм. Яскрава червона шкірка зробить трояндочки цікавіше. Можна чергувати в одній троянді скибочки з червоною і жовтою шкіркою. На створення однієї троянди знадобиться 7 скибочок. Товсті або нерівні часточки підуть в начинку шарлотки. Залишки яблук наріж невеликими шматочками.

2. Налий в каструлю воду, додай цукор і корицю, постав на вогонь і доведи до кипіння. Коли цукор повністю розчиниться, опусти в воду яблучні скибочки, які підуть на виготовлення троянд. Зроби вогонь менше і трохи повари, поки яблука не стануть м’якими. Потім дістань їх і розклади, щоб охололи і обсохнули. Сироп нам ще стане в нагоді.

3. Збий яйця з цукром, лимонною цедрою і щіпкою солі. Додай вершкове масло і продовжуй збивати. Додай просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішай.

4. Залий тістом третину висоти форми, попередньо застеливши її пергаментним папером. Виклади шар подрібнених яблук. Вилий тісто поверх яблучного шару.

5. Тепер сформуємо троянди з яблук. Виклади 7 охололих яблучних скибок одна на одну. Зверни в трубочку, як показано на фото. Повтори процедуру для інших троянд.

6. Розклади поверх тіста сформовані троянди. Глибоко занурювати в тісто їх не варто, досить, щоб вони трималися на поверхні шарлотки.

7. Випікати 30-35 хвилин в попередньо розігрітій духовці при температурі 160 градусів. Орієнтуйся по своїй духовці. Готовність шарлотки перевір зубочисткою.

8. Перед подачею на стіл, просочи яблучні троянди заздалегідь звареним сиропом. Можна прикрасити пиріг зверху цукровою пудрою.

Така красива шарлотка стане прикрасою будь-якого святкового столу і викличе заслужений захват в оточуючих!

Яблучні троянди можна готувати і окремо, подаючи до чаю у вигляді оригінальних тістечок. Не забудь поділитися цим рецептом зі своїми друзями!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
2
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
7
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
3
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Яблучна шарлотка по-новому. Затьмарить на столі будь-яку страву!