Напевно, в кожній кондитерській чи кав’ярні зараз можна зустріти торт рубінового кольору, Він виглядає настільки спокусливо, що його хоче спробувати кожен.
Брехати не будемо: щоб приготувати такий торт вдома, варто довго експериментувати з кількістю інгредієнтів, щоб домогтися гарного кольору коржів. Секретик: три окремих коржі виходять більш насиченого червоного відтінку, ніж один, але розрізаний, а через те, що бісквіт варто випікати довго, він темніє. У цьому десерті багато нюансів та інгредієнтів, про які ми детально розповім в рецепті. Повірте, він вартує витрачених зусиль!
Торт «Червоний оксамит»
Інгредієнти
- Яйце 3 шт.
- Цукрова пудра 200 г
- Борошно 220 г
- Какао-порошок 0,5 ч. л.
- Розпушувач ч. л.
- Сода 1 ч. л.
- Кефір 180 мл
- Вершкове масло 100 г
- Олія 100 мл
- Сіль 1 щіпка
- Ванільний екстракт 1 ч. л.
- Фарбник 2 ч. л.
- Вишня 550 г
- Кукурудзяний крохмал 13 г
- Творог 500 г
- Вершки 250 мл
- Цукор 125 г
- Пектин 6 г
- Білий шоколад 120 г
Приготування
Збийте вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою протягом 5 хвилин на максимальних обертах. Продовжуючи збивати, по одному введіть 2 яйця з проміжком в хвилину. Додайте сіль, ванільний екстракт і соняшникову олію. З’єднайте кефір з червоним фарбником.
Окремо змішайте просіяне борошно, какао, соду і розпушувач. Зменшіть швидкість міксера і по черзі введіть суху суміш і кефір, чергуючи між собою. Щоразу давайте масі добре перемішатися. Готове тісто залиште на 20 хвилин.
Розділіть тісто на три частини і розкладіть по формах діаметром 18 см. Випікайте в розігрітій до 165 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Пройдіться по краях ножем. Дайте коржу охолонути і тільки тоді виймайте з форми. Замотайте бісквіт в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч.
Пюріруйте 250 г свіжої або замороженої вишні (вага без кісточки) за допомогою погружного блендера. Додайте крохмаль і добре перемішайте. Поставте кастрюльку з пюре на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Проваріть ще 2 хвилини і зніміть з вогню.
Для вишневого прошарку змішайте 300 г творогу, 100 г жирних вершків, 160 г вишневого пюре з крохмалем (злегка тепле), 60 г цукру і 1 яйце. Збийте блендером до однорідності і перекладіть масу в форму (діаметр 16 см), її поставте на деко. Випікайте при 130 градусах протягом 1 години, встановивши знизу ще один лист з гарячою водою. Остиглий сирний прошарок приберіть в холодильник на ніч.
Перебити 300 г вишні блендером до стану пюре. Прогрійте масу на повільному вогні до температури 40 градусів, потім додайте 65 г цукру і пектин. Перемішайте і поверніть пюре на вогонь, доведіть до кипіння. Перекладіть конфі в кондитерський мішок, дайте охолонути, після чого приберіть в холодильник на 2 часа.вішневий конфіВлейте вершки в сотейник і прогрійте до 70 градусів. Залийте гарячими вершками білий шоколад і перемішайте масу до повного його розчинення. Пробийте вершки блендером до стану емульсії. Накрийте харчової плівкою в контакт і залиште в холодильнику на 5 годин для стабілізаціі.
Змішайте 200 г сирного сиру і залишився вишневе пюре з крохмалем. Добре збийте масу блендером, накрийте плівкою і приберіть в холодильник для охолодження на 5 годин.
Для вишневого крему до охолодженої сирної маси додайте вершково-шоколадну суміш і збийте блендером, починаючи з маленьких оборотів і поступово збільшуючи швидкість. Крем повинен бути щільним, з стійкими піками. Перекладіть масу в кондитерський мішок.
Для складання торта використовуйте рознімне кільце, обгорнуту плівкою. На дно нанесіть трохи крему, потім покладіть перший корж і слід регулювати кільце під розмір. Зверху вичавіть частину крему і помістіть чізкейк. Заповніть щілини кремом і змастіть ним сирний корж. Знову корж, крем (зробіть з нього невеликий бортик), в центр викладіть конфі і накрийте останнім коржем. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на ніч.
Вишня ідеально сюди вписується! Сам десерт виходить досить високим. У розрізі бісквітний торт з вишнею виглядає приголомшливо, а смак складно передати словами. У міру солодкий і дуже ніжний торт сподобається всім без винятку.
Коментар 0