Тонкощі приготування торту «Червоний оксамит» з вишнею


Напевно, в кожній кондитерській чи кав’ярні зараз можна зустріти торт рубінового кольору, Він виглядає настільки спокусливо, що його хоче спробувати кожен.

Брехати не будемо: щоб приготувати такий торт вдома, варто довго експериментувати з кількістю інгредієнтів, щоб домогтися гарного кольору коржів. Секретик: три окремих коржі виходять більш насиченого червоного відтінку, ніж один, але розрізаний, а через те, що бісквіт варто випікати довго, він темніє. У цьому десерті багато нюансів та інгредієнтів, про які ми детально розповім в рецепті. Повірте, він вартує витрачених зусиль!

Торт «Червоний оксамит»

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Цукрова пудра 200 г
  • Борошно 220 г
  • Какао-порошок 0,5 ч. л.
  • Розпушувач ч. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Кефір 180 мл
  • Вершкове масло 100 г
  • Олія 100 мл
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний екстракт 1 ч. л.
  • Фарбник 2 ч. л.
  • Вишня 550 г
  • Кукурудзяний крохмал 13 г
  • Творог 500 г
  • Вершки 250 мл
  • Цукор 125 г
  • Пектин 6 г
  • Білий шоколад 120 г

Приготування

Збийте вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою протягом 5 хвилин на максимальних обертах. Продовжуючи збивати, по одному введіть 2 яйця з проміжком в хвилину. Додайте сіль, ванільний екстракт і соняшникову олію. З’єднайте кефір з червоним фарбником.

Окремо змішайте просіяне борошно, какао, соду і розпушувач. Зменшіть швидкість міксера і по черзі введіть суху суміш і кефір, чергуючи між собою. Щоразу давайте масі добре перемішатися. Готове тісто залиште на 20 хвилин.

Розділіть тісто на три частини і розкладіть по формах діаметром 18 см. Випікайте в розігрітій до 165 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Пройдіться по краях ножем. Дайте коржу охолонути і тільки тоді виймайте з форми. Замотайте бісквіт в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч.

Пюріруйте 250 г свіжої або замороженої вишні (вага без кісточки) за допомогою погружного блендера. Додайте крохмаль і добре перемішайте. Поставте кастрюльку з пюре на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Проваріть ще 2 хвилини і зніміть з вогню.

Для вишневого прошарку змішайте 300 г творогу, 100 г жирних вершків, 160 г вишневого пюре з крохмалем (злегка тепле), 60 г цукру і 1 яйце. Збийте блендером до однорідності і перекладіть масу в форму (діаметр 16 см), її поставте на деко. Випікайте при 130 градусах протягом 1 години, встановивши знизу ще один лист з гарячою водою. Остиглий сирний прошарок приберіть в холодильник на ніч.

Перебити 300 г вишні блендером до стану пюре. Прогрійте масу на повільному вогні до температури 40 градусів, потім додайте 65 г цукру і пектин. Перемішайте і поверніть пюре на вогонь, доведіть до кипіння. Перекладіть конфі в кондитерський мішок, дайте охолонути, після чого приберіть в холодильник на 2 часа.вішневий конфіВлейте вершки в сотейник і прогрійте до 70 градусів. Залийте гарячими вершками білий шоколад і перемішайте масу до повного його розчинення. Пробийте вершки блендером до стану емульсії. Накрийте харчової плівкою в контакт і залиште в холодильнику на 5 годин для стабілізаціі.

Змішайте 200 г сирного сиру і залишився вишневе пюре з крохмалем. Добре збийте масу блендером, накрийте плівкою і приберіть в холодильник для охолодження на 5 годин.

Для вишневого крему до охолодженої сирної маси додайте вершково-шоколадну суміш і збийте блендером, починаючи з маленьких оборотів і поступово збільшуючи швидкість. Крем повинен бути щільним, з стійкими піками. Перекладіть масу в кондитерський мішок.

Для складання торта використовуйте рознімне кільце, обгорнуту плівкою. На дно нанесіть трохи крему, потім покладіть перший корж і слід регулювати кільце під розмір. Зверху вичавіть частину крему і помістіть чізкейк. Заповніть щілини кремом і змастіть ним сирний корж. Знову корж, крем (зробіть з нього невеликий бортик), в центр викладіть конфі і накрийте останнім коржем. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на ніч.

Вишня ідеально сюди вписується! Сам десерт виходить досить високим. У розрізі бісквітний торт з вишнею виглядає приголомшливо, а смак складно передати словами. У міру солодкий і дуже ніжний торт сподобається всім без винятку.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Тонкощі приготування торту «Червоний оксамит» з вишнею