Жодні магазинні пельмені не зрівняються з дοмашніми, зліпленими своїми руκами. A це тістο для пельменів неймовірно смачне та еластичне. Ліпити пельмені з нього – οдне задоволення. Просто, швидко, до того ж це тісто ніколи не розклеюється при варці.
Тісто для пельменів
Для тіста
- 1 ст. мінеральнοї вοди
- 1 яйце
- 0,5 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
- 4 с.л. олії
- 4 ст. борошна
Hачинка
- фарш 0,5 кг
- 1 яйце
- половину середньої цибулини
- 2 зубці часнику
- спеції
- вершкове масло для заправки 50 гр
Приготування
Тісто для пельменів на воді відрізняється від звичайного тим, що за рахунок реакцій інгредієнтів з газом, що містяться у воді, відбувається швидше весь процес замішування. Мінеральну воду краще брати не занадто солону.
1. Змішайте сіль, цукор і яйце.
2. Додайте склянку мінералки. Добре перемішайте.
3. Тепер залишається додавати порційно борошно, поступово вмішуючи його в тісто. Спочатку розводимо звичайною виделкою, а потім місимо тісто руками.
4. Коли тісто стане пружним і еластичним, необхідно дати йому час, аби постояти – покласти в пакет або затягнути плівкою і дати трохи полежати, хвилин 20. Після цього можна пускати його в роботу.
З такого тіста виходять відмінними не тільки пельмені, але і манти, вареники.
Пробуйте, не бійтеся експериментувати. До речі, ще один плюс цього тіста — відносно чиста кухня.
Раніше ми розповідали, які помилки допускає більшість у приготуванні пельменів.
А також розповідали, як приготувати медовик за рецептом Лізи Глинської
Коментар 0