Найкраще тісто для пельменів (виходить у всіх, не розлазиться)


Жодні магазинні пельмені не зрівняються з дοмашніми, зліпленими своїми руκами. A це тістο для пельменів неймовірно смачне та еластичне. Ліпити пельмені з нього – οдне задоволення. Просто, швидко, до того ж це тісто ніколи не розклеюється при варці.

Тісто для пельменів

Для тіста

  • 1 ст. мінеральнοї вοди
  • 1 яйце
  • 0,5 ч.л. солі
  • 2 ч.л. цукру
  • 4 с.л. олії
  • 4 ст. борошна

Hачинка

  • фарш 0,5 кг
  • 1 яйце
  • половину середньої цибулини
  • 2 зубці часнику
  • спеції
  • вершкове масло для заправки 50 гр

Приготування

Тісто для пельменів на воді відрізняється від звичайного тим, що за рахунок реакцій інгредієнтів з газом, що містяться у воді, відбувається швидше весь процес замішування. Мінеральну воду краще брати не занадто солону.

1. Змішайте сіль, цукор і яйце.
2. Додайте склянку мінералки. Добре перемішайте.
3. Тепер залишається додавати порційно борошно, поступово вмішуючи його в тісто. Спочатку розводимо звичайною виделкою, а потім місимо тісто руками.
4. Коли тісто стане пружним і еластичним, необхідно дати йому час, аби постояти – покласти в пакет або затягнути плівкою і дати трохи полежати, хвилин 20. Після цього можна пускати його в роботу.

З такого тіста виходять відмінними не тільки пельмені, але і манти, вареники.
Пробуйте, не бійтеся експериментувати. До речі, ще один плюс цього тіста — відносно чиста кухня.

Раніше ми розповідали, які помилки допускає більшість у приготуванні пельменів.

А також розповідали, як приготувати медовик за рецептом Лізи Глинської

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Найкраще тісто для пельменів (виходить у всіх, не розлазиться)