Готувати смачні страви, коли забитий холодильник, дуже просто. Але коли часу на покупки зовсім немає, а потрібно якось нагодувати рідних, це вже завдання складніше. Тому завжди тримаю трохи фаршу в морозилці, щоб в разі нестачі часу або продуктів приготувати дуже смачну вечерю. Отже, ділюсь рецептом!
Інгредієнти
– 200 г фаршу з яловичини
– 500 г картоплі
– 150 г рису
– 1 морква
– 0,5 цибулі
– 200 мл води
– 1 ст. л. томатної пасти
– 2 ст. л. олії
– 2 ст. л. сметани
– 50 г твердого сиру
– сіль, спеції – за смаком.
Приготування
1. Звари рис до напівготовності. Натри моркву і дрібно наріж цибулю. Обсмаж овочі на сковорідці.
2. Змішай рис і зажарку з фаршем. З отриманої маси зроби невеликі кульки діаметром приблизно 4 сантиметри.
3. Наріж картоплю кружечками.
4. Змасти форму олії. Виклади картоплю і кульки з фаршу у вигляді квітки або як душа забажає. Запікай в духовці 20 хвилин при 180 градусах.
5. Тим часом приготуй заливку. Для цього змішай сметану, воду, томатну пасту, сіль, спеції. Залий цією сумішшю заготовку і залиш в духовці ще на 15 хвилин.
6. Через 15 хвилин посип запіканку тертим твердим сиром і відправ в духовку ще на 5 хвилин, щоб сир повністю розплавився.
7. Перед подачею на стіл можеш прикрасити страву зеленню. Смачного!
Запіканка виходить дуже ситною і соковитою. Це відмінна альтернатива смаженій картоплі і котлетам. Також можеш додавати сезонні овочі, наприклад болгарський перець або помідори. Так страва буде ще смачнішою.
Пропонуємо твоїй увазі ще один варіант дуже ситної запіканки з фаршем.
Спробуй приготувати цю соковиту запіканку і поділися з нами враженнями в коментарях. Впевнені, ти оціниш її. А також поділися цим простим рецептом зі своїми друзями в соціальних мережах!
Коментар 0