У той час коли на перше ми подаємо суп або борщ, в сонячній Італії пригощають гарячою пастою. Сьогодні вже ніхто навіть не піддає сумніву той факт, що макарони придумали саме італійці. Насправді ж чи то ідею приготування, чи то сам продукт і рецепт з Китаю привіз колись Марко Поло. Але хіба це так важливо? Можливо, для істориків – так, ми ж зацікавлені смаком цієї страви.
Існує міф, що ідеальну пасту можна спробувати хіба що в Італії або в дійсно хорошому ресторані, де кухар – італієць або хоча б навчався на батьківщині да Вінчі. А що, якщо ми поділимося секретом, як приготувати її на своїй кухні за 30 хвилин? Якщо вважаєш, що це неможливо, подивись рецепт.
Інгредієнти
– 15 помідор чері
– 300 г спагеті
– 1 перець чилі
– 3 зуб. часнику
– 1 цибуля
– 4 ст. л. оливкової олії
– 30 г твердого сиру
– пучок базиліку
– сіль, перець – за смаком.
Приготування
1. Помий томати і розріж кожен навпіл. Очисти часник і наріж кожен зубчик тонкими пластинками. Наріж стручок гострого перцю кружечками.
2. Очисти цибулину. Розріж плід навпіл. Наріж кожну частину півкільцями.
3. Візьми каструлю з широким дном і невисокими бортиками. Помісти сирі спагеті прямо по центру каструлі.
4. Додай до спагеті цибулю, часник, гострий перець і чері. Радимо висипати все не безпосередньо на спагеті, а по обидва боки.
5. Помий базилік. Чи не ріж зелень, а просто додай прямо в каструлю до інших продуктів. Обов’язково відклади кілька листочків. Вони тобі ще знадобляться.
6. Полий все оливковою олією. Додай чорний перець і сіль.
7. Тепер влий в каструлю воду.
8. Увімкни вогонь. Потрібно приблизно 10 хвилин, щоб все закипіло і інгредієнти добре змішалися.
9. Натри твердий сир прямо в каструлю. Додати залишилося листочки базиліка, ще трохи солі і перцю. Зачекай кілька хвилин – готово.
Секрет швидкого приготування в тонко нарізаних овочах. Через хвилин 15 у тебе буде готова паста з відмінним соусом в одній каструлі. Хіба не про таке ти мріяв? А про що мріють твої друзі? Розкажи їм про новий рецепт!
Коментар 0