Салат «Стара гавань» — традиційна страва святкового столу


Салат «Стара гавань» – святкове блюдо і на вигляд, і на смак. Незважаючи на те, що продукти в ньому зовсім звичайні і навіть копійчані, їхнє поєднання вас може здивувати. Ми помітили, що салати з печінкою тріски стають популярними ближче до Нового року, тому вирішили доповнити список новим рецептом.

Салат «Стара гавань»

Інгредієнти

  • Цибуля 1 шт.
  • Оцет 30 мл
  • Вода 150 мл
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Волоські горіхи 30 г
  • Печінка тріски 250 г
  • Картопля 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Майонез за смаком
  • Плавлений сирок 160 г
  • Яйцо 3 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Кріп 30 г

Приготування

1. Картопля і морквину відваріть до готовності, а яйця – круто. Остудіть інгредієнти. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в глибоку ємність і залийте маринадом.

2. Маринад приготуйте так: стакан води змішайте з 9% -м оцтом, цукром і дрібкою солі. Гарненько перемішайте інгредієнти. Залиште лук маринуватися хвилин 15. Горіхи підсушіть на сухій розжареній сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть його рукою. Починаємо збирати салат.

3. На плоску тарілку для подачі натріть рівним шаром відварену картоплю, підсолити і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соуса.салат з печінкою трескіСледующім шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінка тріски. Зверху натріть на крупній тертці плавлений сирок. Його також по центру змастіть майонезом, трохи поперчіть.

4. Наступним шаром натріть яйця, змастіть їх майонезом. Кисле яблуко і відварену моркву натріть на дві окремі ємності. З морквини зверху зробіть бортики.

5. У центрі викладіть натерте кисле яблуко. Подрібніть кріп, посипте ним верхнім шаром салату.

Прикрасьте страву горішками і сховайте його в холодильник на три години. Картоплю у салаті можна замінити рисом.

Раніше ми публікували рецепт салату “Мімоза”
А також знайомили зі смачним салатом “Чингісхан”

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
1
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Салат «Стара гавань» — традиційна страва святкового столу