Якщо ви не знаєте, що ще приготувати на свята: вінегрет або «Оселедець під шубою», то у нас є відмінна ідея. Існує чудовий компроміс: салат з оселедцем і буряком. Ця страва чимось нагадує обидва салати, а готувати її навіть простіше та приємніше.
Цей салат зазвичай готують в Фінляндії, там він називається «Росолі». Для пострадянських людей він навіть здасться знайомим, тому як нагадує інші наші класичні святкові страви. Яскравий і свіжий смак відмінно урізноманітнює набридлі вже всім звичайні закуски.
Салат «Росолі»
Інгредієнти
- 250 г оселедця
- 250 г вареного буряка
- 300 г вареної картоплі
- 150 г вареної моркви
- 4 яйця
- 80 г червоної цибулі
- 150 г солоних огірків
- 200 г зелених яблук
- 90 г майонезу
- сіль і перець за смаком
Приготування
1. Перш за все потрібно вибрати правильні продукти. Яблука повинні бути кислими, твердими і дуже соковитими. Червону цибулю можна замінити на білу, а солоні огірки на мариновані.
2. Зварити картоплю, моркву, буряк і яйця. Стежте за тим, щоб не переварити овочі, інакше вони не будуть пружними – салат може перетворитися в кашу.
3. Візьміть солоний оселедець і очистіть від можливих плавників і кісток. Розріжте її на довгі смуги, з яких потім треба зробити дрібні кубики. Картоплю, морквe і буряк потрібно порізати на досить маленькі кубики.
4. Так само слід нарізати солоні огірки і свіжу червону .
5. Очистіть яблуко від серединки з кісточками. Якщо шкірка занадто тверда, можна зчистити і її. Потім слід нарізати яблуко дрібніше, ніж всі інші інгредієнти.
6. Змішати в одній мисці всі нарізані продукти. Додати туди майонез, який краще приготувати самому, але підійде і магазинний.
7. Далі посолити і поперчити. те, що оселедець вже солона. Інших приправ додавати не варто, смак і так буде різноманітним. Після цього слід перемішати рівномірно салат.
8. Салат з оселедцем і буряком можна зверху прикрасити свіжою зеленню. Наприклад, кропом, петрушкою або зеленою цибулею.
Цей чудовий рецепт можна подивитись тут.
Фінський салат “Росолі” шалено смачний і дуже схожий на нашу оселедець під шубою, тільки готується не шарами. Улюблені нами овочі та оселедець ріжуться кубиками і заправляються майонезом.
Спробуйте на ці свята приготувати щось новеньке.
Раніше ми давали рецепт салату “Негреско”
А також публікували рецепт салату “Грибна поляна”
Коментар 0