Фінський салат «Росолі», який затьмарить на столі «Шубу»


Якщо ви не знаєте, що ще приготувати на свята: вінегрет або «Оселедець під шубою», то у нас є відмінна ідея. Існує чудовий компроміс: салат з оселедцем і буряком. Ця страва чимось нагадує обидва салати, а готувати її навіть простіше та приємніше.

Цей салат зазвичай готують в Фінляндії, там він називається «Росолі». Для пострадянських людей він навіть здасться знайомим, тому як нагадує інші наші класичні святкові страви. Яскравий і свіжий смак відмінно урізноманітнює набридлі вже всім звичайні закуски.

Салат «Росолі»

Інгредієнти

  • 250 г оселедця
  • 250 г вареного буряка
  • 300 г вареної картоплі
  • 150 г вареної моркви
  • 4 яйця
  • 80 г червоної цибулі
  • 150 г солоних огірків
  • 200 г зелених яблук
  • 90 г майонезу
  • сіль і перець за смаком

Приготування

1. Перш за все потрібно вибрати правильні продукти. Яблука повинні бути кислими, твердими і дуже соковитими. Червону цибулю можна замінити на білу, а солоні огірки на мариновані.

2. Зварити картоплю, моркву, буряк і яйця. Стежте за тим, щоб не переварити овочі, інакше вони не будуть пружними – салат може перетворитися в кашу.

3. Візьміть солоний оселедець і очистіть від можливих плавників і кісток. Розріжте її на довгі смуги, з яких потім треба зробити дрібні кубики. Картоплю, морквe і буряк потрібно порізати на досить маленькі кубики.

4. Так само слід нарізати солоні огірки і свіжу червону .

5. Очистіть яблуко від серединки з кісточками. Якщо шкірка занадто тверда, можна зчистити і її. Потім слід нарізати яблуко дрібніше, ніж всі інші інгредієнти.

6. Змішати в одній мисці всі нарізані продукти. Додати туди майонез, який краще приготувати самому, але підійде і магазинний.

7. Далі посолити і поперчити. те, що оселедець вже солона. Інших приправ додавати не варто, смак і так буде різноманітним. Після цього слід перемішати рівномірно салат.

8. Салат з оселедцем і буряком можна зверху прикрасити свіжою зеленню. Наприклад, кропом, петрушкою або зеленою цибулею.

Цей чудовий рецепт можна подивитись тут.

Фінський салат “Росолі” шалено смачний і дуже схожий на нашу оселедець під шубою, тільки готується не шарами. Улюблені нами овочі та оселедець ріжуться кубиками і заправляються майонезом.

Спробуйте на ці свята приготувати щось новеньке.

Раніше ми давали рецепт салату “Негреско”

А також публікували рецепт салату “Грибна поляна”

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Фінський салат «Росолі», який затьмарить на столі «Шубу»