Класичний майонезний салат, про який всі чомусь забули


Якщо вам набридло готувати на свята «Олів’є» чи салат з крабовими паличками (моя подруга називає його «Крабов’є»), то салат «Прага» саме для вас. Цей салат з куркою і чорносливом стане частим гостем на столах.

Салат «Прага» з куркою і чорносливом

Ми помітили, що салат «Прага» кожна господиня готує по-різному. Ми ж у редакції Популярне пропонуємо дотримуватись технології, знайомої з дитинства. Нічого складного в приготуванні «Праги» немає.

Інгредієнти

  • куряча гомілка 1 шт.
  • горошок 175 г
  • яйце 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • мариновані огірки 2 шт.
  • чорнослив 100 г
  • майонез за смаком
  • вода 150 мл
  • оцет 1 ст. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • сіль 0,5 ч. л.

Приготування

Насамперед підготуйте всі продукти. Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте білки від жовтків. Філе відваріть в підсоленій воді також до готовності.

Зваріть моркву, остудіть і очистіть від шкірки. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Замаринуйте в суміші оцту з окропом, сіллю і цукром. Він буде готовий хвилин через 15.

Збираємо салат. Я люблю готувати його в кільці, адже так закуска виглядає більш презентабельно. Першим шаром викладіть куряче філе, яке попередньо наріжте кубиком.

На курку нанесіть тонку майонезну сітку. Далі викладіть мариновану цибулю, попередньо відцідіть рідину. Зробіть сітку з майонезу, потім шар огірків, нарізаних кубиками.

Шкірку огірків краще зрізати. Поверх огірків викладіть курячий білок, нарізаний кубиком. Нанесіть сітку з майонезу. Потім – так само подрібнений жовток, потім знову майонез.

Далі викладаємо варену моркву, яку заздалегідь нарізали дрібними кубиками. Наносимо майонезну сітку. Наступний шар – зелений горошок, потім знвоу майонезну сітку.

Самий верхній шар салату – чорнослив. Якщо він сухий, попередньо розмочити його в окропі. Сухофрукти наріжте дрібними шматочками.

Як правило, салат «Прага» прикрашають все тієї ж майонезной сіткою. Пару листочків петрушки або кілька оливок, і апетитна закуска до свята готова.

Перед подачею відправте салат на 2 години у холодильник. Тоді «Прага» просочиться, буде краще тримати форму і стане ще смаічнішою.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Класичний майонезний салат, про який всі чомусь забули