Салат «Чингісхан» — нова версія «Оселедця під шубою» до святкового столу


Салат «Чингісхан» — це нова версія «Оселедця під шубою». Ніжний смак з солодкувато-пряними нотками підкорить серце навіть найперебірливішого гурмана.

Варто відмітити: українці люблять салатики, що викладені шарами: вони завжди виглядають апетитно, їхні складові зрозумілі, коли інгредієнти не змішані, а акуратно викладені шарами.

Салат «Чингісхан»

Інгредієнти

  • 2 буряки
  • 50 г чорносливу
  • 1 морква
  • 75 г сиру
  • 200 г курячого філе
  • 3 зубчики часнику
  • 50 г волоських горіхів
  • сіль, перець за смаком
  • майонез за смаком

Приготування

1. Наріжте куряче філе маленькими шматочками і обсмажте його в невеликій кількості рослинного масла. Не забудьте посолити і поперчити.

2. Відварити буряк і моркву. Буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а моркву і твердий сир – на крупній. Чорнослив нарізати соломкою. Затим слід подрібнити волоські горіхи гострим ножем.


3. Першим шаром слід викласти в форму з бортиками 0,5 буряка. Посолити. Потім викласти шматочки курячого філе і волоський горіх. Змастити тонким шаром майонезу.

4. Викласти моркву і тертий сир. Змастити майонезом, викласти чорнослив і знову змастити майонезом. У решту буряку видавити часник, перемішати і викласти на верх салату. Після цього вирівняти салат по формі і змастити майонезом.

5. Відправити салат в холодильник, щоб він просочився.

Рекомендуємо прикрасити салат подрібненою зеленню: кропом або петрушкою. Ще один варіант — прикрасити нарізаним подрібненим яєчним білком.

Як і будь-якому салату, який викладений шарами, йому треба дати час просочитися і охолодитися в холодильнику. Всім смачного!

Раніше ми розповідали про салат “Мімоза”.

А також говрили про салат “Ніжність”.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
1
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Салат «Чингісхан» — нова версія «Оселедця під шубою» до святкового столу