Салат «Чингісхан» — це нова версія «Оселедця під шубою». Ніжний смак з солодкувато-пряними нотками підкорить серце навіть найперебірливішого гурмана.
Варто відмітити: українці люблять салатики, що викладені шарами: вони завжди виглядають апетитно, їхні складові зрозумілі, коли інгредієнти не змішані, а акуратно викладені шарами.
Салат «Чингісхан»
Інгредієнти
- 2 буряки
- 50 г чорносливу
- 1 морква
- 75 г сиру
- 200 г курячого філе
- 3 зубчики часнику
- 50 г волоських горіхів
- сіль, перець за смаком
- майонез за смаком
Приготування
1. Наріжте куряче філе маленькими шматочками і обсмажте його в невеликій кількості рослинного масла. Не забудьте посолити і поперчити.
2. Відварити буряк і моркву. Буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а моркву і твердий сир – на крупній. Чорнослив нарізати соломкою. Затим слід подрібнити волоські горіхи гострим ножем.
3. Першим шаром слід викласти в форму з бортиками 0,5 буряка. Посолити. Потім викласти шматочки курячого філе і волоський горіх. Змастити тонким шаром майонезу.
4. Викласти моркву і тертий сир. Змастити майонезом, викласти чорнослив і знову змастити майонезом. У решту буряку видавити часник, перемішати і викласти на верх салату. Після цього вирівняти салат по формі і змастити майонезом.
5. Відправити салат в холодильник, щоб він просочився.
Рекомендуємо прикрасити салат подрібненою зеленню: кропом або петрушкою. Ще один варіант — прикрасити нарізаним подрібненим яєчним білком.
Як і будь-якому салату, який викладений шарами, йому треба дати час просочитися і охолодитися в холодильнику. Всім смачного!
Раніше ми розповідали про салат “Мімоза”.
А також говрили про салат “Ніжність”.
Коментар 0