Погодьтеся, свинина у нас в Україні вважається ледь не національним надбанням. Воно містить багато вітамінів, мінералів і білків. І хоча свинина засвоюється гірше, ніж яловичина, баранина і більшість інших видів м’яса, завдяки відмінному смаку вона користується величезною популярністю.
Сьогодні пропонуємо тобі рецепт рулетиків зі свинини.
Цю страву дуже легко готувати. Апетитні рулетики прикрасять будь-який стіл, а насичений запах приверне навіть тих, хто байдуже ставиться до м’яса. Фішка страви в рецепті моєї бабусі – наявність маринованих огірочків.
Рулетики зі свинини
Інгредієнти
- 500 г свинини
- 120 г твердого сиру
- 3 мариновані огірки середньої величини
- 2 ст. л. лимонного соку
- перець, сіль, спеції за смаком
Приготування
1. Промити і обсушити м’ясо. Нарізати пласкими скибочками, як на відбивні.
2. Відбити кожну скибочку кухонним молотком, потім поперчити. Маринується м’ясо в лимонному соці близько 30 хвилин.
3. Нарізати кожен огірок по довжині на 4 рівні частини. На такі ж шматочки нарізати сир.
4. На кожну скибочку свинини викласти часточку огірка і шматочок сиру. Звернути, щоб вийшов рулетик, скріпити його зубочисткою або простою ниткою. Через довгасту форми такі рулетики в народі називають пальчиками зі свинини.
5. Обсмажити рулетики в олії на сковорідці перед приготуванням в духовці. Це додасть м’ясу ніжності.
6. Покласти рулетики у форму, поставити її в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 10-12 хвилин.
Смачні свинячі рулетики готові. Смачного!
Такою закускою не соромно пригостити навіть найдорожчих гостей, особливо якщо вони люблять свинину. М’ясні рулетики з свинини прийнято прикрашати зеленню. Можна урізноманітнити смак за допомогою додавання чорносливу або часточок апельсина.
Взагалі з начинкою пальчиків можна досхочу поекспериментувати. Всередину можна додати все що завгодно:яблука, гриби, шматочок сала, кільця цибулі і чи навіть ягоди. Тут кожен орієнтується на особисті переваги.
Раніше ми давали рецепт м’ясних пальчиків.
А також радили, як приготувати м’ясо по-тайськи.
Коментар 0