Правильний рецепт штолена — традиційного німецького різдвяного кексу


Штолен — традиційний німецький кекс, який готують на Різдво. До його складу входять горіхи, сухофрукти, цукати. Також деякі кухарі додають марципанову масу, мак або сир.

Що цікаво, цей кекс печуть за кілька тижнів до самого свята, тому що чим довше він постоїть, тим смачніше стає.

View this post on Instagram

🔥Немецкий рождественский штоллен🔥 ⠀ Это традиционная в Германии рождественская выпечка в последние годы все больше и больше становится популярной у нас😇 ⠀ Не мудрено, этот кекс – это просто восхитительно вкусно! Описывать словами нет смысла – нужно пробовать!🥰 ⠀ Держите проверенный рецепт с пошаговым видео (в карусели).❤️❤️❤️ ⠀ Понадобится: ⠀ 375 г изюма 200 н вяленых вишен 100 мл рома Цедра и сок 1-го апельсина 500-550 г муки 200 г миндальной муки 150 г коричневого сахара (можно белый) 10 г разрыхлителя Пакетик ванильного сахара щепотка соли По пол чайной ложки кардамона, имбиря, корицы 2 яйца 200г сливочного масла 250 г жирного творога (перетереть через сито) 200 г миндаля или других орехов (мелко порубить) ⠀ Для покрытия: 100 г сливочного масла 100 г сахарной пудры ⠀ Изюм и вишни хорошо перебрать, помыть, залить ромом и апельсиновым соком и оставить на ночь. Или поставить в микроволновку на 2 минуты. После чего остудить. ⠀ Яйца взбить с сахаром, добавить растопленное сливочное масло, затем, творожную пасту. ⠀ Оба вида муки смешать, добавить разрыхлитель, цедру апельсина, ванильный сахар, все специи. Понемногу добавлять во взбиваемую массу. ⠀ Всыпать орехи и замоченные сухофрукты, вмесить в тесто. ⠀ Тесто разделить на две части. ⠀ Раскатать каждую часть в прямоугольник, толщиной около 1 см, свернуть с одной стороны два раза к центру, а с другой – один раз (смотрите видео в карусели). ⠀ Полученные рулеты перенести на противень, застеленный пергаментом. ⠀ Духовку разогреть до 180'С, выпекать 50-60 минут. Готовность проверить зубочисткой. ⠀ Растопить сливочное масло. Штолен достать из духовки и тут же пропитать его растопленным маслом, сверху посыпать сахарной пудрой. ⠀ Остудить. Завернуть штоллен в пергамент, а сверху обернуть пищевой пленкой и оставить созревать на 3-5 недели. ⠀ Смачного!

A post shared by Супер рецепты. Выпечка. Торты (@_tanyushina_) on

Ми підготували для тебе рецепт дрезденського штолена, в який ти закохаєшся раз і на все життя! Спробуй здивувати своїх домашніх та гостей на Різдво.

Інгредієнти для опари:

100 мл цільного молока
12 г сухих дріжджів
110 г борошна

Інгредієнти для тіста

150 г м’якого вершкового масла (трохи піде на змащування форми)
230 г борошна
45 г цукру
225 г м’яких родзинок
50 г цілого мигдалю
35 г цукатів з апельсинової кірки
30 г волоських горіхів
30 г лісових горіхів
цедра 1/2 апельсина
цедра 1/2 лимона
1 ч. л. солі
1 яйце
30 мл води
дрібка солі

Інгредієнти для прикраси

55 г ванільного цукру
55 г цукрової пудри
115 г топленого вершкового масла

Приготування

1. Спочатку приготуй опару. Для цього молоко змішай з дріжджами і борошном. Накрий масу і постав її на 10 хвилин в досить тепле місце, щоб опара піднялася приблизно в два рази.

2. В іншій ємності збий масло. До нього додай опару, борошно, цукор і цедру. Заміси тісто. Потім додай сіль і продовжуй місити тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним.

3. Візьми велику миску і змасти її маслом. Переклади в неї тісто і накрий його харчовою плівкою. Постав тісто в тепле місце на 20 хвилин. Потім злегка розімни тісто, щоб випустити полвітря, знову накрий його плівкою і прибери на 20 хвилин в тепле місце.

4. Ще раз розімни тісто через 20 хвилин, додай в нього родзинки, мигдаль, цукати з апельсинової кірки, горіхи і гарно замішай їх в тісто.

5. Коли ти гарненько замішаєш сухофрукти і горіхи в тісто, розділи його на дві частини і залиш на 5 хвилин, попередньо накривши його плівкою.

Розкачай тісто в корж товщиною 3-4 см. Посередині розкачаного тіста зроби канавку. Склади тісто по цій улоговинці, але не навпіл, а зі зміщенням на 1/3, внахлест.

6. Деко застели пергаментом (можеш використовувати фольгу і навіть зробити з неї формочки) і виклади на нього штолен, поставивши його на 45 хвилин і прикривши харчовою плівкою або вологим рушником.

7. Змішай яйце, воду, щіпку солі і змасти цієї яєчної сумішшю кекси. Випікай їх в розігрітій до 175 градусів духовці близько 40 хвилин.

8. Дістань штолен і дай йому трохи охолонути. Після того змасти розтопленим вершковим маслом і посип ваніллю, змішаною з цукровою пудрою.

Зберігати штолен можна в пергаментному папері при кімнатній температурі. Згодні, з цією різдвяною випічкою треба добряче погратись, але ж яка це божественна насолода!

Поділись рецептом зі всіма, хто тебе попросить.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Правильний рецепт штолена — традиційного німецького різдвяного кексу