Влітку немає нічого краще, ніж холодний суп. Всі, хто був у Греції або на грецькій частині Кіпра, знають про традиційний соус дзадзикі. Так ось, таратор — це, по суті, той самий соус дзадзикі на йогуртовій основі, тільки трохи рідший та дещо модифікований. Особливо популярний таратор в Болгарії та Македонії.
Відомий український кулінарний блогер та ресторатор Євген Клопотенко цікавиться кухнею різних народів світу, а потім вживлює цікаві рецепти в український контекст, виходячи з наших продуктів та смакових вподобань.
3. У каструлю налийте 1 ст. л. меду і помістіть до нього зірочку анісу. Добре прогрійте каструльку з медом, щоб аніс віддав свої аромати меду.
4.Зніміть каструльку з вогню і стабілізуйте температуру ще однією столовою ложкою меду, щоб припинити його подальше нагрівання. Витягніть аніс і полийте цим ароматним медом огірки, акуратно їх перемішайте.
5. Дуже дрібно порубати 1 зубчик часнику і додати в миску разом з цедрою лимона і лимонним соком за смаком.
6. Дрібно порубати 3-5 пір’їнок зеленої цибулі і зелень 5-6 гілочок кропу. З’єднайте їх з огірками.
7. Горіхи (100 г) подрібніть ножем, додайте до супу і знову перемішайте.
8. Тепер додайте 200 г білого густого йогурту. Акуратно перемішайте, доведіть смак сіллю і перцем.
9. Влийте в суп 1 стакан мінеральної води і додайте 2 ст. л. оливкового олії, так суп буде більш насиченим. Можна використовувати і соняшникову олію.
10. Поставте таратор в холодильник на 2-3 години, щоб він настоявся і охолов або подавайте цей суп відразу ж, додавши в тарілки кубики льоду.
P. S. Мед та аніс можна не додавати – це авторське бачення таратора Євгеном Клопотенком.
Холодний літ суп таратор готується дуже швидко, буквально 20 хвилин. Але яка ж від нього насолода, від цього балкансько-грецького супу з українською родзинкою.
Коментар 0