fbpx

Як приготувати паску: рецепт, що передається з покоління в покоління.


Зовсім скоро весь православний світ святкуватиме світле свято Воскресіння Христового. Один з головних символів цього дня – паска. Більшість господинь намагаються приготувати традиційну випічку власними руками. У пріоритеті завжди перевірені рецепти, які передаються з покоління в покоління.

Приготування пасхальної випічки схоже на таїнство: не повинні заважати протяги, різкі перепади температури, гучні звуки. Тісто обов’язково має бути дріжджовим, з великою кількістю яєць, цукру і вершкового масла.

Сьогодні ми радо поділимося з тобою перквіреним рецептом святкової випічки.

Інгредієнти:

– 1-1,5 кг пшеничного борошна
– 500 мл молока
– 220 г вершкового масла
– 2,5 скл. цукру
– 6 яєць
– 11 г сухих дріжджів
– 350 г родзинок
– 10 г ванільного цукру.

Приготування

1. Розчини дріжджі в теплому молоці. Потім додай 2 скл. борошна, знову перемішай і постав опару на 30 хвилин в тепле місце, накривши кухонним рушником (бажано натуральним).

2. Відокрем яєчні жовтки від білків. До жовтків додай звичайний і ванільний цукор і злегка збий вінчиком. А білки збий міксером до утворення піни.

3. Спочатку додай в опару збиті жовтки, перемішай, а потім додай розм’якшене вершкове масло (200 г) і білки.

4. Просій борошно, що залишилося, і вимішуй тісто протягом 20 хвилин. Знову накрий його рушником і залиш на 1 годину.

5. Додайте в тісто замочені у воді родзинки.

6. Форми для пасок змасти вершковим маслом, потім наповни їх наполовину або трохи менше. Залиш в теплому місці на півгодини, щоб тісто підійшло.

7. Випікай при температурі 180 градусів 30-50 хвилин (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).

Бажаємо тобі щасливої Паски! Христос воскрес!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Як приготувати паску: рецепт, що передається з покоління в покоління.