Як приготувати паску: рецепт, що передається з покоління в покоління


Зовсім скоро весь православний світ святкуватиме світле свято Воскресіння Христового. Один з головних символів цього дня – паска. Більшість господинь намагаються приготувати традиційну випічку власними руками. У пріоритеті завжди перевірені рецепти, які передаються з покоління в покоління.

Приготування пасхальної випічки схоже на таїнство: не повинні заважати протяги, різкі перепади температури, гучні звуки. Тісто обов’язково має бути дріжджовим, з великою кількістю яєць, цукру і вершкового масла.

Сьогодні ми радо поділимося з тобою перевіреним рецептом святкової випічки.

Рецепт паски на Великдень

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг пшеничного борошна
  • 500 мл молока
  • 220 г вершкового масла
  • 2,5 скл. цукру
  • 6 яєць
  • 11 г сухих дріжджів
  • 350 г родзинок
  • 10 г ванільного цукру
  • Приготування

    1. Розчини дріжджі в теплому молоці. Потім додай 2 скл. борошна, знову перемішай і постав опару на 30 хвилин в тепле місце, накривши кухонним рушником (бажано натуральним).

    2. Відокрем яєчні жовтки від білків. До жовтків додай звичайний і ванільний цукор і злегка збий вінчиком. А білки збий міксером до утворення піни.

    3. Спочатку додай в опару збиті жовтки, перемішай, а потім додай розм’якшене вершкове масло (200 г) і білки.

    4. Просій борошно, що залишилося, і вимішуй тісто протягом 20 хвилин. Знову накрий його рушником і залиш на 1 годину.

    5. Додайте в тісто замочені у воді родзинки.

    6. Форми для пасок змасти вершковим маслом, потім наповни їх наполовину або трохи менше. Залиш в теплому місці на півгодини, щоб тісто підійшло.

    7. Випікай при температурі 180 градусів 30-50 хвилин (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).

    Бажаємо тобі щасливої Паски! Христос Воскрес!

    Твоє враження від прочитаного

    Злий Злий
    0
    Злий
    Мило Мило
    0
    Мило
    Фігня Фігня
    0
    Фігня
    Химерний Химерний
    1
    Химерний
    Подобається Подобається
    4
    Подобається
    О боже О боже
    1
    О боже
    Круто Круто
    3
    Круто
    Що за! Що за!
    0
    Що за!
    Kate

    Коментар 0

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Як приготувати паску: рецепт, що передається з покоління в покоління