Зовсім скоро весь православний світ святкуватиме світле свято Воскресіння Христового. Один з головних символів цього дня – паска. Більшість господинь намагаються приготувати традиційну випічку власними руками. У пріоритеті завжди перевірені рецепти, які передаються з покоління в покоління.
Приготування пасхальної випічки схоже на таїнство: не повинні заважати протяги, різкі перепади температури, гучні звуки. Тісто обов’язково має бути дріжджовим, з великою кількістю яєць, цукру і вершкового масла.
Сьогодні ми радо поділимося з тобою перевіреним рецептом святкової випічки.
Рецепт паски на Великдень
Інгредієнти:
Приготування
1. Розчини дріжджі в теплому молоці. Потім додай 2 скл. борошна, знову перемішай і постав опару на 30 хвилин в тепле місце, накривши кухонним рушником (бажано натуральним).
2. Відокрем яєчні жовтки від білків. До жовтків додай звичайний і ванільний цукор і злегка збий вінчиком. А білки збий міксером до утворення піни.
3. Спочатку додай в опару збиті жовтки, перемішай, а потім додай розм’якшене вершкове масло (200 г) і білки.
4. Просій борошно, що залишилося, і вимішуй тісто протягом 20 хвилин. Знову накрий його рушником і залиш на 1 годину.
5. Додайте в тісто замочені у воді родзинки.
6. Форми для пасок змасти вершковим маслом, потім наповни їх наполовину або трохи менше. Залиш в теплому місці на півгодини, щоб тісто підійшло.
7. Випікай при температурі 180 градусів 30-50 хвилин (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).
Бажаємо тобі щасливої Паски! Христос Воскрес!
Коментар 0