Нам в редакції здається, що цьогоріч на свято Великодня рецепт цієї паски буде справжнім хітом кулінарії! Мова іде про незвичну паску «Краффін», що викладається шарами.
Готувати її дуже цікаво: оригінальне формування (схоже на закручування равлика) та нереальна смакота. Її ще називають паскою три в одному: у рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста та елементи мафінів.
Рецепт паски краффін
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 360 г
молоко коров’яче 2,5 % – 85 мл
дріжджі (сухі) – 7 грам
кристалічний цукор – 70-85 г
дрібка солі
один білок
три жовтки
розтоплене масло вершкове 82 % – 45 г
сік одного апельсина – 30 мл (можна взяти молоко)
цедра цілого лимона (апельсина) або ванілін – 1,5 г (зупиніться на одному ароматизаторі, щоб у вас вийшов один насичений смак і аромат).
Також для отримання кількості шарів тіста знадобиться:
вершкове масло 82 % – 125 г (кімнатної температури)
сухофрукти або цукати (журавлина, родзинки) – 100 г
пластівці мигдалеві (або будь-який дрібно подрібнений горіх) – 50 г
Приготування:
1. Двічі просіяти борошно. Всипати сухі швидкодіючі дріжджі, сіль. Перемішати.
2. В молоко всипати 1 столову ложку цукру.
3. Окремо розбити 2 яйця, додати цукор.
4. Збивати 5-7 хвилин.
5. У збиті яйця влити молоко з цукром і борошно з сіллю, дріжджами.
6. Замісити тісто. Частинами вводити розм’якшене вершкове масло.
7. Вимішувати тісто 15-20 хвилин до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
8. Тісто закрити плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин. Я ставлю стакан з гарячою водою в мікрохвильовку і ставлю тісто для підйому.
9. Цукати дрібно нарізати. Мигдаль подрібнити блендером.
10. Тісто після вистоювання пом’яти, розділити на 2 частини, викатати в кулі. Накрити плівкою і залишити на 15 хвилин.
11. Одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 3 мм. Викласти половину розм’якшеного масла.
12. Розмазати масло по всьому пласту тесту, розподілити цукати і мелений мигдаль.
13. Згорнути в рулетик.
14. Защипати рулет, перевернути на шов. Другий шар тіста розкатати і згорнути так само. Залишити на 10 хвилин.
15. Гострим ножем розрізати рулет уздовж на 2 частині, не дорізаючи до кінця 3 см.
16. Одну половинку рулету згорнути равликом так, щоб розрізи були зовні.
17. Другу частину рулету закрити зверху.
18. Розкласти по формах, почекати 60 хвилин.
19. Випікати 35-40 хвилин при 180 ° С. Посипати зверху цукровою пудрою, щоб було видно шари.
Важливо: ніякої глазурі до краффіна не додаєм! Подивись відео, так ти швидше зрозумієш.
Сподіваємось, тобі та твоїй родині сподобається цей рецепт. Зверху скоринка краффіна виходить хрустка, а серединка— м’яка. Особливо сподобається ця випічка любителям круасанів та маффінів. Смачного!
Також ми ділились з тобою рецептом паски по-запорізьки.
І розповідали, як зробити ідеальну глазур для пасок.
Коментар 0