fbpx

Вперше спробувала спекти паску «Краффін». Тепер інші навіть не пробую!


Нам в редакції здається, що цьогоріч на свято Великодня рецепт цієї паски буде справжнім хітом кулінарії! Мова іде про незвичну паску «Краффін», що викладається шарами.

Готувати її дуже цікаво: оригінальне формування (схоже на закручування равлика) та нереальна смакота. Її ще називають паскою три в одному: у рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста та елементи мафінів.

Інгредієнти:

борошно вищого сорту – 360 г
молоко коров’яче 2,5 % – 85 мл
дріжджі (сухі) – 7 грам
кристалічний цукор – 70-85 г
дрібка солі
один білок
три жовтки
розтоплене масло вершкове 82 % – 45 г
сік одного апельсина – 30 мл (можна взяти молоко)
цедра цілого лимона (апельсина) або ванілін – 1,5 г (зупиніться на одному ароматизаторі, щоб у вас вийшов один насичений смак і аромат).

Також для отримання кількості шарів тіста знадобиться:

вершкове масло 82 % – 125 г (кімнатної температури)
сухофрукти або цукати (журавлина, родзинки) – 100 г
пластівці мигдалеві (або будь-який дрібно подрібнений горіх) – 50 г

Приготування:

1. Двічі просіяти борошно. Всипати сухі швидкодіючі дріжджі, сіль. Перемішати.

2. В молоко всипати 1 столову ложку цукру.

3. Окремо розбити 2 яйця, додати цукор.

4. Збивати 5-7 хвилин.

5. У збиті яйця влити молоко з цукром і борошно з сіллю, дріжджами.

6. Замісити тісто. Частинами вводити розм’якшене вершкове масло.

7. Вимішувати тісто 15-20 хвилин до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.

8. Тісто закрити плівкою і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин. Я ставлю стакан з гарячою водою в мікрохвильовку і ставлю тісто для підйому.

9. Цукати дрібно нарізати. Мигдаль подрібнити блендером.

10. Тісто після вистоювання пом’яти, розділити на 2 частини, викатати в кулі. Накрити плівкою і залишити на 15 хвилин.

11. Одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 3 мм. Викласти половину розм’якшеного масла.

12. Розмазати масло по всьому пласту тесту, розподілити цукати і мелений мигдаль.

13. Згорнути в рулетик.

14. Защипати рулет, перевернути на шов. Другий шар тіста розкатати і згорнути так само. Залишити на 10 хвилин.

15. Гострим ножем розрізати рулет уздовж на 2 частині, не дорізаючи до кінця 3 см.

16. Одну половинку рулету згорнути равликом так, щоб розрізи були зовні.

17. Другу частину рулету закрити зверху.

18. Розкласти по формах, почекати 60 хвилин.

19. Випікати 35-40 хвилин при 180 ° С. Посипати зверху цукровою пудрою, щоб було видно шари.

Важливо: ніякої глазурі до краффіна не додаєм! Подивись відео, так ти швидше зрозумієш.

Сподіваємось, тобі та твоїй родині сподобається цей рецепт. Зверху скоринка краффіна виходить хрустка, а серединка— м’яка. Особливо сподобається ця випічка любителям круасанів та маффінів. Смачного!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
4
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вперше спробувала спекти паску «Краффін». Тепер інші навіть не пробую!