fbpx

Рецепт італійського пасхального кексу «Панеттоне» з точними пропорціями


Кожна господиня перед Великоднем шукає хороший рецепт святкової паски. Хочеться смачної і ніжної випічки. Багато хто з господинь випікає на світло свято традиційний італійський кекс «Панеттоне».

«Панеттоне» – це неймовірно смачний. Італійці називають його хлібом розкоші. На смак він дуже легкий і пористий, на відміну від паски, яка більше нагадує солодкий хліб. Крім того, в нього обов’язково додають ром, що не може не радувати.

View this post on Instagram

PANETTONE – італійський святковий кекс. BAZILIK🌱 пропонує скуштувати на смак панеттоне з цукатами та родзинками. Панеттоне у синій коробці готувався на натуральній злаковій заквасці( синя коробка) Панеттоне  з цукатами і родзинками. (червона коробка) До панетоне подаються гарячі солодкі напої або солодке італійське вино — Spumante чи Moscato. ❗ЦІНА: 114.50 ГРН ✅ВАГА: 500 Г. Виробник – Італія🇮🇹 #панетоне #панеттоне #panettone #bazilik🌱 #bazilik #життязісмаком #крамниця #I❤BAZILIK #продуктысевропы #деликатесы #кременчук #кременчуг #kremenchug #kremenchuk #tkremen #kremenchukgram #смачнаукраїна #полтава #poltava #горишниеплавни #горішніплавні #gorashniplavni #Ukraine #украина #україна

A post shared by BAZILIK🌱 (@bazilik_family_) on

Інгредієнти

  • 550 г борошна
  • 20 г дріжджів
  • 180 мл молока
  • 200 г цукру
  • 6 жовтків
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г родзинок
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • ванільний цукор
  • 50 мл рому або коньяку

View this post on Instagram

Поздравляем с католической Пасхой!!! . На фото наша новая бонбоньерка 5*5*6 см и кружевная корзиночка для кулича, а так же топпер с зайчатами 🐇! . Мы очень любим панетоне и всегда покупаем к Пасхе несколько штук) а шоколадные яйца и коликов можно найти в любом продуктовом магазине 🐣 #пасха2020 #пасхальныйдекор #панетоне #кулич #бонбоньерки #бонбоньеркинасвадьбу #минск #бонбоньеркиминск

A post shared by Семейное Производство Упаковки (@foodybox.by) on

Спосіб приготування

1. Готуємо опару для тіста. У мисці замішуємо дріжджі з молоком і додаємо дрібку цукру. Насипаємо 5 ч. л. борошна і ретельно перемішуємо. Залишаємо на півгодини.

2.Беремо родзинки і замочуємо в коньяку або ромі. Робити це потрібно обов’язково – таким чином тісто виходить повітряним. Ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися пару хвилин.

3. Відокремлюємо жовтки від білків і розтираємо їх з цукром. Додаємо м’яке вершкове масло і ще 3 ч. л. цукру. Перемішуємо так, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо цедру лимона і апельсина. Вони дають неповторний аромат.

4. Замішуємо тісто. Додаємо борошно і родзинки. Тісто потрібно вимішувати близько 10-12 хвилин. Потім залишаємо в теплому місці на 2-3 години.

5. Мнемо тісто і формуємо два паски. Викладаємо паски в формочки. Залишаємо їх ще на 2 години. Перед випіканням робимо хрестоподібний надріз зверху. У нас повинно вийти 4 пелюстки, які потрібно звернути за країв форми. Потім змащуємо їх вершковим маслом.

6. Ставимо паски в духовку випікатися на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Наші панеттоне готові – залишаємо їх остигати на 10-15 хвилин.

View this post on Instagram

Панеттоне с изюмом и цукатами ТМ Santagelo Panettone Tradizionale . Этот кекс имеет нежнейшую воздушную текстуру. Большое количество изюма. Создан по классическому итальянскому рецепту. . Вес 500г Цена 140 грн Условия доставки 🚚 @tasty_food_sumy По городу Сумы: ✔️Самовывоз. ✔️Бесплатная доставка курьером от 500 грн ✔️Доставка 30 грн до 500 грн По Украине:📦 Новая почта по полной предоплате ✅ #кушатьподано #едасумы #доставкасумы #панетоне #сумыдоставка #продуктыизевропы #нямням #пасха #пасхальныйдекор

A post shared by @ dariakostenko0803 on

Готові паски можна полити глазур’ю( але в класичному італійському панетонне так не роблять). Готується вона дуже просто: збиваємо яєчний білок, потім додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Гарненько збиваємо і глазур готова. Намазуємо кекси і подаємо на стіл.

Бажаємо смачного! Раніше ми ділились з вами рецептом секретної паски від Дарії Цвек та розказували, як пекти паки в паперових формах.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рецепт італійського пасхального кексу «Панеттоне» з точними пропорціями