Рецепт італійського великоднього кексу «Панеттоне» з точними пропорціями


Кожна господиня перед Великоднем шукає хороший рецепт святкової паски, а перед Різдвом – святкового кексу. Хочеться смачної і ніжної випічки. Багато хто з господинь випікає на свята традиційний італійський кекс «Панеттоне».

«Панеттоне» – це неймовірно смачний. Італійці називають його хлібом розкоші. На смак він дуже легкий і пористий, на відміну від паски, яка більше нагадує солодкий хліб. Крім того, в нього обов’язково додають ром, що не може не радувати.

Рецепт «Панеттоне»

Інгредієнти

  • 550 г борошна
  • 20 г дріжджів
  • 180 мл молока
  • 200 г цукру
  • 6 жовтків
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г родзинок
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • ванільний цукор
  • 50 мл рому або коньяку
View this post on Instagram

Поздравляем с католической Пасхой!!! . На фото наша новая бонбоньерка 5*5*6 см и кружевная корзиночка для кулича, а так же топпер с зайчатами 🐇! . Мы очень любим панетоне и всегда покупаем к Пасхе несколько штук) а шоколадные яйца и коликов можно найти в любом продуктовом магазине 🐣 #пасха2020 #пасхальныйдекор #панетоне #кулич #бонбоньерки #бонбоньеркинасвадьбу #минск #бонбоньеркиминск

A post shared by Семейное Производство Упаковки (@foodybox.by) on

Спосіб приготування

1. Готуємо опару для тіста. У мисці замішуємо дріжджі з молоком і додаємо дрібку цукру. Насипаємо 5 ч. л. борошна і ретельно перемішуємо. Залишаємо на півгодини.

2.Беремо родзинки і замочуємо в коньяку або ромі. Робити це потрібно обов’язково – таким чином тісто виходить повітряним. Ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися пару хвилин.

3. Відокремлюємо жовтки від білків і розтираємо їх з цукром. Додаємо м’яке вершкове масло і ще 3 ч. л. цукру. Перемішуємо так, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо цедру лимона і апельсина. Вони дають неповторний аромат.

4. Замішуємо тісто. Додаємо борошно і родзинки. Тісто потрібно вимішувати близько 10-12 хвилин. Потім залишаємо в теплому місці на 2-3 години.

5. Мнемо тісто і формуємо два кекси. Викладаємо паски в формочки. Залишаємо їх ще на 2 години. Перед випіканням робимо хрестоподібний надріз зверху. У нас повинно вийти 4 пелюстки, які потрібно звернути за країв форми. Потім змащуємо їх вершковим маслом.

6. Ставимо кекс в духовку випікатися на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Наші панеттоне готові – залишаємо їх остигати на 10-15 хвилин.

Готові кекси можна полити глазур’ю (але в класичному італійському панетонне так не роблять). Готується вона дуже просто: збиваємо яєчний білок, потім додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Гарненько збиваємо і глазур готова. Намазуємо кекси і подаємо на стіл.

Бажаємо смачного!

Раніше ми ділились з вами рецептом секретної паски від Дарії Цвек та розказували, як пекти паки в паперових формах.

А також розповідали, як приготувати традиційний різдвяний штолен

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
1
Злий
Мило Мило
7
Мило
Фігня Фігня
2
Фігня
Химерний Химерний
8
Химерний
Подобається Подобається
101
Подобається
О боже О боже
5
О боже
Круто Круто
31
Круто
Що за! Що за!
4
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Рецепт італійського великоднього кексу «Панеттоне» з точними пропорціями