Дуже смачна паска за рецептом мами


Тісто до цієї паски виходить завжди і у всіх. І в результаті ми маємо дуже смачні і м’які пасочки. Чесне слово, смачніших ми ще ніде не куштували!

Рецепт маминої паски

Інгредієнти

На 0,5 порції:

400 мл молока
300 г цукру + 2 ст. л.
7 яєць + 1 жовток
50 г сухих дріжджів (столова ложка з гіркою)
250 г вершкового масла
3 пакетики ванільного цукру (30 г)
7 г солі (3/4 ч. Л.)
100 г родзинок
1 кг борошна

Для обмазки пасок:
1 білок
0,5 склянки цукру

Приготування

Для початку потрібно приготувати опару. Підігріти половину молока і розчинити в ньому дріжджі. Додати 2 ст. л. цукру і частину борошна (можна просіяти). Залишити опару на 3-4 години в теплому місці. Головний показник її готовності – вона повинна почати опадати.

Родзинки замочити в холодній воді. Підігріти молоко, що залишилося (якщо ви залишали частину). Вершкове масло розтопити.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру. Збивати потрібно не сильно, просто, щоб добре розмішати.

З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити.

Додати до опари молоко, що залишилося (якщо ви не додали його відразу), розтоплене масло, яєчну масу. Ретельно перемішати. Додавати частинами просіяне борошно. Його може знадобитися менше 1 кг, тісто має бути густим, але дуже в’язким. Тепер додати родзинки, ще раз вимішати ложкою. Залишити в теплі десь на 2 години. Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Тепер формочки для пасок щедро змастити олією. Тісто розкласти десь на 1/2 формочок. Поставити на расстойку на 20-30 хвилин. Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності.

Для глазурі в охолоджений білок додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру. Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним. Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати.

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою. Смачного і Христос Воскрес!

Раніше ми розповідали, як приготувати паски в паперових формах.

А також давали рецепт смачної паски краффін.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
1
Злий
Мило Мило
1
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
9
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дуже смачна паска за рецептом мами