Гагаузи – це тюркомовний народ, що проживає в наш час переважно у Молдові і на південному заході Одеської області України. Багатство гагаузької кухні складалося століттями: вона увібрала в себе риси кочового побуту і має багато спільного з турецькою та балканськими кухнями.
Кулінарні рецепти гагаузів відрізняються оригінальним поєднанням інгредієнтів і незвичайними рішеннями.
Ми пропонуємр читачам приготувати м’які і дуже апетитні гагаузькі пиріжки з дріжджового тіста. Начинка в них може бути будь-яка. Ми вирішили спробувати з капустою, і це просто вау.
Пиріжки з капустою без яєць
Інгредієнти
Для тіста
- 450 г борошна
- 260 мл води
- 7 г сухих дріжджів
- 1/2 ч. л. солі
- олія
Для начинки
- 1 кг капусти
- 1 цибулина
- 1/4 ч. л. сушеної м’яти
- 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- пучок петрушки і кропу
- 5 ст. л. рослинної олії
Приготування
1. Змішати просіяне борошно з сіллю і сухими дріжджами.
2. Поступово вливати воду і перемішувати до отримання м’якого тіста.
3. Покласти тісто в змащену маслом миску, накрий і залиш, щоб піднялося.
4. Потім слід дрібно нарізати цибулю і нашаткувати капусту.
5. Обсмажувати цибулю з маслом на середньому вогні до золотистого кольору.
6. Додати нашатковану капусту і обсмажуємо на сильному вогні, постійно перемішуючи.
7. Додати червоний мелений перець, суху м’яту, перемішати.
8. Накрити кришкою і тушкувати до готовності.
9. В кінці дода ти нарізану зелень, перемішати, спробувати на смак і вимкнути.
10. Посипати стіл борошном, розім“яти тісто, розділити його на маленькі шматочки.
11. Розкачати їх в тонкі круглі коржі і викласти на кожен ложку начинки.
12. Сформувати пиріжки розміром з долоню.
13. Смажити пиріжки з двох сторін на розігрітій олії.
14. Викласти на паперову серветку.
15. Що ж, пиріжки з капустою з дріжджового тіста готові. Смачного!
У такий спосіб можна приготувати пиріжки з будь-якою начинкою. Капуста, сир із зеленню, яйце, картопля – кожен раз новий смак. А можна додати трохи цукру в тісто і випікати пиріжки з сиром, маком, повидлом, яблуками і ягодами.
Раніше ми писали, як приготувати гречку по-купецькому.
А раніше публікували рецепт соковитих котлет у духовці.
Коментар 0