Гагаузький рецепт: пиріжки з капустою без яєць


Гагаузи – це тюркомовний народ, що проживає в наш час переважно у Молдові і на південному заході Одеської області України. Багатство гагаузької кухні складалося століттями: вона увібрала в себе риси кочового побуту і має багато спільного з турецькою та балканськими кухнями.

Кулінарні рецепти гагаузів відрізняються оригінальним поєднанням інгредієнтів і незвичайними рішеннями.

Ми пропонуємр читачам приготувати м’які і дуже апетитні гагаузькі пиріжки з дріжджового тіста. Начинка в них може бути будь-яка. Ми вирішили спробувати з капустою, і це просто вау.

Пиріжки з капустою без яєць

Інгредієнти

Для тіста

  • 450 г борошна
  • 260 мл води
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1/2 ч. л. солі
  • олія

Для начинки

  • 1 кг капусти
  • 1 цибулина
  • 1/4 ч. л. сушеної м’яти
  • 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • пучок петрушки і кропу
  • 5 ст. л. рослинної олії

Приготування

1. Змішати просіяне борошно з сіллю і сухими дріжджами.

2. Поступово вливати воду і перемішувати до отримання м’якого тіста.

3. Покласти тісто в змащену маслом миску, накрий і залиш, щоб піднялося.

4. Потім слід дрібно нарізати цибулю і нашаткувати капусту.

5. Обсмажувати цибулю з маслом на середньому вогні до золотистого кольору.

6. Додати нашатковану капусту і обсмажуємо на сильному вогні, постійно перемішуючи.

7. Додати червоний мелений перець, суху м’яту, перемішати.

8. Накрити кришкою і тушкувати до готовності.

9. В кінці дода ти нарізану зелень, перемішати, спробувати на смак і вимкнути.

10. Посипати стіл борошном, розім“яти тісто, розділити його на маленькі шматочки.

11. Розкачати їх в тонкі круглі коржі і викласти на кожен ложку начинки.

12. Сформувати пиріжки розміром з долоню.

13. Смажити пиріжки з двох сторін на розігрітій олії.

14. Викласти на паперову серветку.

15. Що ж, пиріжки з капустою з дріжджового тіста готові. Смачного!

У такий спосіб можна приготувати пиріжки з будь-якою начинкою. Капуста, сир із зеленню, яйце, картопля – кожен раз новий смак. А можна додати трохи цукру в тісто і випікати пиріжки з сиром, маком, повидлом, яблуками і ягодами.

Раніше ми писали, як приготувати гречку по-купецькому.

А раніше публікували рецепт соковитих котлет у духовці.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
1
Химерний
Подобається Подобається
4
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Гагаузький рецепт: пиріжки з капустою без яєць