«Клубочки ниток» – саме та страва, яку не соромно подати як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Коли котлети вже дуже приїлися, а пироги давно набридли, саме час взяти звичні інгредієнти і приготувати їх по-новому, підключивши фантазію.
Соковитий фарш, дбайливо обмотаний в нитки з тіста, завжди привертає увагу гостей, а гості благають поділитися секретом приготування.
Хоч і готуються такі котлети в тісті з простих інгредієнтів, але відчувають себе дуже впевнено на святковому столі – з’їдаються першими і до останньої крихти.
Пиріжки з фаршем у духовці
Інгредієнти
700 г фаршу (будь-якого)
450 г листкового тіста
2-3 цибулини
3 зуб. часнику
1/2 Пуч. петрушки
жовток для змазування
сіль, перець за смаком
Приготування
Цибулю дрібно нарізати, зелень подрібнити, а часник пропустити через прес.
Змішати цибулю, зелень і часник з фаршем, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
Розморожене листкове тісто акуратно розкачати на присипаному борошном столі, але не дуже тонко. Розрізати на довгі вузькі смужки.
З фаршу сформувати невеликі кульки, а потім акуратно обмотати кожну з них смужками з тіста, немов звертаєш клубок з ниток.
Готові клубочки скласти на деко, помазавши збитим яєчним жовтком (можна збити жовток з невеликою кількістю молока) і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Подавати пиріжки з листкового тіста з фаршем можна гарячими або охолодженими, вони смачні в будь-якому вигляді.
Зручно, що в якості начинки можна використовувати будь-який фарш (свинячий, курячий, яловичий і навіть індичину) і не обмежуватися лише ним: додайте в начинку гриби, зелень, солоні огірочки, відварні перепелині яйця або сир – і страва заграє зовсім новими фарбами.
Один недолік: їх завжди мало, скільки не зроби. До речі, можна вживати «Клубочки ниток» самостійно, а можна вмочати в домашній соус, наприклад в часниковий.
Якщо тобі сподобався наш простий і незвичайний рецепт м’ясних кульок в листковому тісті, не забудь поділитися ним з друзями.
Раніше ми ділились рецептом листкового пирога-піци по рецепту Ольги Матвей.
А також розповідали про використання крохмалю в кулінарії.
Коментар 0