Насипний яблучний пиріг по-болгарськи за 7 хвилин


Це один з улюблених пирогів нашоі редакції. Не тільки через те, що він готується дуже швидко, а інгредієнти найпаростіші. Але ще за те, що він шалено смачний. Ніхто навіть і не здогадається, що цей дуже смачний насипний яблучний пиріг був приготований за якісь сім хвилин.

На наш погляд, його потрібно подавати до столу, коли він повністю охолов. Дайте пирогу трохи охолонути, потім вже розріжте на порційні шматки. Пиріг болгарський насипний зовсім не схожий на шарлотку, в ньому практично не відчувається тіста.

Не відкладайте в довгу шухляду, і переконайтеся, що швидко буває теж дуже навіть смачно!

Інгредієнти

Розпушувач тіста 2 ч. л.
Борошно пшенчне 0.5 склянки
Манка, дитяча каша (суміш) 0.5 склянки
Цукор 0.5 склянки
Яблука 2 шт.
Горіхи грецькі 100 г
Родзинки 50 г
Кориця мелена 1 ч. л.
Лимонний сік 1 ч. л.
Масло вершкове 100 г

Приготування

1. У глибоку ємність поміщаємо манну крупу, цукровий пісок і розпушувач для тіста. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо сухі інгредієнти до однорідності.

2. Волоські горіхи звільняємо від шкаралупи і за допомогою гострого ножа подрібнюємо ядерця в дрібну крихту (замість ножа можна використовувати блендер). Родзинки перебираємо, промиваємо під проточною водою і на кілька хвилин заливаємо окропом, після чого відкидаємо родзинки на сито, даючи воді стекти. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Змішуємо натерті яблука, горіхи і родзинки в окремому посуді.

3. Вершкове масло поміщаємо в морозильну камеру на 10-20 хвилин, після чого дістаємо і швидко натираємо на крупній тертці. Натерте вершкове масло ділимо на 2 рівні частини. Розподіляємо по дну рознімної форми 1 частина вершкового масла, поверх нього розміщуємо ⅓ сухої борошняної суміші, а потім викладаємо половину яблучної начинки. Чергуючи шари “начинка – суха суміш” таким чином, щоб завершальним шаром виявилася борошняна суміш. Після цього розподіляємо по верху майбутнього пирога вершкове масло, що залишилося.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму з пирогом поміщаємо на деко і випікаємо на рівні середньої полиці духовки протягом 30 хвилин до утворення рум’яного верху. Готову випічку охолоджуємо, не витягуючи з форми. Охолоджений яблучний пиріг звільняємо від форми, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. При бажанні можна прикрасити верх пирога цукровою пудрою.

Смачний і ароматний яблучний пиріг готовий. Приємного чаювання!


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

1
1 point

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Насипний яблучний пиріг по-болгарськи за 7 хвилин