fbpx

10 правил приготування ідеального бургера вдома


Поки фахівці сперечаються, корисні або шкідливі бургери та піца, точно можна сказати одне: вони неймовірно смачні. Бургери та піца — це завжди відмінне рішення для будь-якого пікніка або вечірки. Якщо ти живеш в Одесі, тобі неймовірно пощастило! У тебе є нагода познайомитись з найкращою та найшвидшою доставкою бургерів та піци в Одесі.

Якщо ж ні, пропонуємо тобі зробити ідеальний бургер власноруч вдома. Не бійся за фігуру: хоча б пару разів на місяць можна з’їсти зроблений власними руками шедевр з соковитою котлетою, зі свіжими овочами і маринованою огірочком, з хрусткою булочкою.

Якщо у тебе зараз рот наповнився слиною, саме час вивчити секрети приготування найсмачніших бургерів.

1. Готуй тільки зі свіжого м’яса. Для бургера найкраще підходить мармурова яловичина, але можна використовувати і інші види м’яса. Важливо лише витримати співвідношення: 80 % м’яса на 20% жиру (800 грамів м’яса — 200 грамів жиру). Не купуйте готовий фарш. Невідомо, хто, як і з чого його зробив.

2. Запорука смачного бургера — це хороший фарш. Готовий, звісно, не купуємо ні за яких умов. Вибираємо на ринку в міру пісну яловичину (можна додати до неї свинину і баранину) і просимо продавця прокрутити через м’ясорубку або ж робимо це власноруч вдома. І — головний секрет — додаємо до фаршу трохи свинячого або баранячого жиру (теж перемеленого). Жиру або сала має бути 20 % від загального обсягу. Хочеш додати в бургер сиру або бекону — зменшуй кількість жиру до 10-15%.

У фарші для класичного бургера практично немає ні цибулі, ні зелені, ні часнику. Тільки сіль і перець. І якщо чорний мелений перець потрібно додати в фарш ще до того, як ти почнеш ліпити котлети, то солити потрібно строго в останню чергу. Також не потрібно додавати в фарш яйця, хліб або панірувальні сухарі – інакше це вже буде не бургер.

3. Щоб всі бургер-котлети були однакової форми і маси, формуй їх за допомогою кулінарного кільця або використовуй кришку від великої банки. Підійдуть також неглибокі пластикові контейнери. Головне, щоб котлета була не товще півтора сантиметри і важила близько 200 грамів. І не забудь зробити заглиблення в центрі!

4. Ліпити котлети потрібно руками, змоченими холодною водою: так фарш буде менше липнути до рук. Крім того, при приготуванні котлет потрібно стежити, щоб вони були тонкими і добре присмажувались, а також підходили під розмір булочки. Формуй їх так ніжно, наскільки це можливо, і не забудь зробити невелике заглиблення в центрі, щоб бургер залишився плоским, а не перетворився на велику тюфтельку. Поки бургери не торкнуться гриля, вони повинні залишатися холодними, тому після “ліплення” постав котлети в холодильник мінімум на 15 хвилин.

5. Ніколи не притискай котлети під час смаження! Нехай так роблять погані актори в дешевих фільмах про американські реалії. Придавлюючи котлету до сковорідки, ти вичавлюєш з неї сік, роблячи бургер сухим.

6. Не перевертай котлету занадто швидко, дай скоринці повністю сформуватися. Не перевертай котлети занадто часто. Чим менше ти їх чіпаєш, тим соковитіше вони виходять. Спочатку обсмаж м’ясо в зоні прямого спека, а потім проведіть до краю гриля. Під час смаження злегка придавлюйте котлету лопаткою. Для medium-прожарювання досить шести хвилин. Готовність можна визначити спеціальним термометром: температура всередині котлети повинна бути не менше 70 ° C.

7. Щодо прожарювання. Намагайся зробити так, щоб котлети для бургерів були трохи більше булочок. Потім м’ясо всмажиться до потрібного розміру. Залежно від товщини або розміру бургера, прожарювання зазвичай займає від 10 до 15 хвилин. Саме проста перевірка готовності – копирснути котлету вилкою або ножем, щоб оцінити її колір всередині (рожева м’якоть без крові — це середнє прожарювання).Велика спокуса скористатися звичайною сковорідкою гриль, але, на жаль, у випадку з бургерами вона не дуже підходить: котлета просмажиться нерівномірно. А ось на чавунній сковорідці (яку треба, звичайно, як слід прогріти) котлета буде саме такою, як треба — зі скоринкою зовні і м’якою всередині.

8. У якості булочки для бургера насправді підійде будь-який м’який хлібобулочний виріб, який можна розрізати на дві частини: верх (кришку) та низ (дно). В ідеалі булочка повинна бути трохи солодкуватою. І ще фахівці рекомендують не брати булочки з хрусткою скоринкою і надмірним вмістом всіляких висівок. Перед тим як складати бургер, половинки булочки потрібно обсмажити на грилі. Якщо цього не зробити і покласти котлети на булку відразу, хліб вбере м’ясні соки і бургер розвалиться.

9. У бургері обов’язково повинна бути овочева начинка. Класична схема збірки: зелений салат, помідори, цибуля (свіжий або обсмажений), свіжі або солоні огірки. Але, в принципі, можна додати і інші овочі (солодкий перець, кабачки і баклажани). Традиційно гамбургер не обходиться без кетчупу і жовтої негострої гірчиці. Також часто використовуються соуси барбекю і чилі, набагато рідше додаються сирні соуси і майонез.

Збирай бургер правильно. Спочатку соус (на обидві половини булки), потім листя салату (на нижню, меншу за розміром половину) і, нарешті, котлета. Не забудь злегка підсмажити булку на зрізі, щоб скоринка не давала булці розмокати від котлетної соків. Не варто перетворювати бургер в багатоповерхову конструкцію з усього, що є в холодильнику.

10. Насамкінець про подачу. Ніяких столових приладів! Бургери їдять тільки руками. Гарненько притисни його, переверни догори дном (так вміст не випаде) і насолоджуйся смаком.

Сподіваємось, тобі були корисні ці поради щодо приготування ідеального бургера. Якщо маєш якісь свої серкети чи фішки, пиши нам в коментарях, залюбки прочитаємо.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Vicky

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 правил приготування ідеального бургера вдома