Бабуся передала рецепт справжнього полтавського борщу. Вся справа у секретному інгредієнті!


Полтавську область сміливо можна назвати серцем нашої країни. По-перше, ця область знаходиться в центральній частині України. Вона подарувала світові великих Миколу Гоголя та Івана Котляревського.

Саме на Полтавщині збереглася найчистіша літературна українська мова. Але це далеко не всі секрети полтавчан! З давніх давен вони готують найсмачніший борщ, рецептом якого ми з тобою і ділимося.

Звісно, рецептів борщу існує величезна кількість. В кожному регіоні він відрізняється. Ось і в полтавському борщі є секретний інгредієнт, який надає страві неповторний смак. Ти неодмінно зможеш відрізнити будь-який інший борщ від полтавського.

Кількість порцій: 6
Час приготування: 130 хв

Інгредієнти:

Свинина – 1 кг
Буряк – 80 м
Морква – 90 м
Капуста білокачанна – 150 г
Перець солодкий червоний – 60 м
Картопля – 200 г
Помідор – 150 г
Томатне пюре – 100 г
Зубчик часнику – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 80 г
Сало солоне – 20 г
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Кріп – 40 м
Соняшникова олія – 50 г
Сметана – 40 м
Лавровий лист – 3 шт.

Приготування:

1. Спочатку звари бульйон. Для цього треба поставити каструлю з двома літрами води на вогонь і покласти туди м`ясо, попередньо промивши його холодною проточною водою. Залишити кипіти його хвилин на 30-40, в кінці додати 2-3 лаврових листки і трохи солі (коли м’ясо звариться, витягнути його і покласти в окремий посуд). Поки вариться бульйон, підготувати інгредієнти. Помити, почистити і нарізати дрібною соломкою буряк і моркву, кинути їх в приготований бульйон.

2. Нарізати кубиками картоплю і тонко нашаткувати капусту. Також нарізати дрібними скибочками болгарський солодкий перець і помідори.

3. Тим часом окремо почати готувати зажарку для полтавського борщу. На сковорідку з соняшниковою олією покласти дрібно нарізану цибулю. На маленькому вогні обсмажити його до золотистого кольору, після чого додати в сковорідку нарізані помідори. Потім цибулю з помідорами трохи обсмажити і додати томатної пасти і сметану. Все це ретельно змішати до однорідного стану і на маленькому вогні залишити кипіти, постійно помішуючи. Сметана повинна випаруватися повністю, щоб засмажка придбала оранжево-червоний колір і стала напівпрозорою маслянистою масою, на цьому етапі її вимкнути і відставити убік.

4. Поки випарюватиметься рідина зі сметани, буряк з морквою приготувалися і пофарбували бульйон в помаранчевий колір. М’ясо за цей час мало охолонути. Його слід дрібно нарізати і повернути в бульйон.

5. Тепер додати в «напівборщ» (бульйон) інші інгредієнти: картоплю, хвилин через 10 — капусту і болгарський перець.

6. Поки все кипить, треба приготувати секретну заправку. Для цього подрібнити трохи кропу, 3 зубчики часнику і трохи старого сала, все нарізати дрібними шматочками. Можна додати дрібку солі.

7. Додати в каструлю солі за смаком, цукор, перець. Тепер виклади туди зажарку з сковорідки. І в самому кінці треба додати і розмішати заправку з кропом, часником і салом. Вимкнути газ і дати справжньому полтавському борщу настоятися хвилин 10-15.

Смачний полтавський борщ готовий! Якщо ж ти не маєш зайвого часу чи бажання вовтузитись коло плити, пропонуємо тобі передивитись каталог закладів Полтави.

Тільки в цьому місті ти зможеш поїсти справжній полтавський борщ, який варили наші предки ще багато століть тому! Неодмінно зберігай корисну інформацію та ділись з другом.


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Бабуся передала рецепт справжнього полтавського борщу. Вся справа у секретному інгредієнті!