Пісний борщ: покроковий рецепт


А чи знаєте ви, що в далекі часи всі українці були практично вегетаріанцями, тому як м’яса було досить мало і домашніх свиней кололи тільки у свята кілька разів на рік. Тому всі страви були пісними, хіба що зрідка приправлялись смальцем або салом з часником.

Цей варіант борщу ми знайшли в одному селі Полісся. І знаєте, цей рецепт борщу заслуговує на увагу. Він виходить дуже насиченим за смаком і кольором, а пахне так апетитно, що просто неможливо встояти. Тому цей борщ, як і інші пісні рецепти, неодмінно буде вам до смаку.

Пісний борщ

Інгредієнти

2 л Вода
2 шт. Буряк
1 шт. Цибуля ріпчаста
3-4 шт. Картопля
½ шт. Болгарський перець
½ шт. морква
200 г Квашена капуста (з розсолом)
2 ст. л. Томатна паста
1-2 ст. л. мед
за смаком Сіль і перець

Приготування

1. Приготуйте бульйон на буряках. Але насправді це просто відвар з буряка. Для цього потрібно почистити буряк (2 шт.), розрізати його навпіл, залити її водою і варити 40 хвилин до готовності. Додайте у відвар ½ цибулини і продовжуйте готувати далі.

2. Картоплю (3-4 шт.) наріжте дрібними кубиками і відправте до бурякового бульйону.

3. Половину моркви наріжте соломкою і додайте в каструлю до бульйону. Нехай все продовжує варитися.

4. Приготуйте зажарку. Для цього болгарський перець (½ шт.) і другу половину цибулини наріжте кубиком і припустіть на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до м’якості протягом 3-5 хвилин. Додайте томатну пасту (2 ст. л.) і протушкувати ще 2-3 хвилини.

5. Тепер дістаньте з бульйону буряк, дайте йому трохи охолонути і наріжте довільними шматочками. Він дуже гарячий, тому нарізайте дуже обережно, щоб не обпектися. Поверніть нарізаний буряк в бульйон і туди ж відправте зажарку.

6. Якщо все овочі готові, додайте в борщ квашену капусту з розсолом (200 г). Проваріть 3 хвилини і пробуйте. Тепер прийшов час довести смак сіллю, перцем і медом (1-2 ст. Л.).

Готовий борщ можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся і наситився ароматами. А можна відправити в духовку з температурою 180 градусів на 15-20 хвилин. Подавати можна відразу ж гарячим. Хоча ідеального смаку він набере тільки на наступний день! Народна мудрість.


Подобається публікація? Тоді поділись нею з друзями у соцмережах!

2
2 points

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
4
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Пісний борщ: покроковий рецепт