Як перетворити пекінську капусту в соковитий гарнір


У нас пекінську капусту багато хто любить набагато більше звичайної, часто роблять з неї салати і навіть голубці. А нещодавно редакція Популярне дізналася про ще один дивовижний спосіб приготувати цю соковиту красуню. Пекінська капуста в духовці стала справжнім відкриттям для нас!

До речі, цікавий факт: у пекінської капусти «негативна» калорійність. Тобто для того, щоб організм переварив овоч, йому знадобиться витратити енергії більше, ніж в самій капусті. Це відкриття дозволило лікарям використовувати пекінську капусту більш цілеспрямовано.

Всього за 20 хвилин можна отримати оригінальну страву, яка чудово поєднується з іншими гарнірами і закусками. Медово-соєвий соус надає овочам цікавий смак. Спробувавши одного разу, ви вже не зможете його забути.

Пекінська капуста у духовці

Інгредієнти

  • Капуста пекінська 1 шт.
  • Олія 2 ст л
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Черний перець (мелений) 0,25 ч.

Приготування

1. Зніміть з капусти верхні листи і проткніть її дерев’яними шпажками по всій довжині. Відстань між проколами приблизно 3 см.

2. Візьміть гострий ніж і наріжте капусту на шматочки товщиною 3 см. Кінці приберіть, вони не потрібні. Викладіть кружальця на деко, застелене пергаментним папером.

3. Змішайте олію соєвий соус, мед і перець. Маринад повинен бути однорідної консистенції.

4. Ретельно змастіть кожен шматочок капусти сумішшю. Посипте кунжутом і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хв.

Після запікання капуста залишається такою ж соковитою. А маринад зробить її більш ароматною. Спеціально для цієї закуски готуємо гострий соус зі сметани, кропу і часнику. Виходить дуже смачно!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як перетворити пекінську капусту в соковитий гарнір