У нас пекінську капусту багато хто любить набагато більше звичайної, часто роблять з неї салати і навіть голубці. А нещодавно редакція Популярне дізналася про ще один дивовижний спосіб приготувати цю соковиту красуню. Пекінська капуста в духовці стала справжнім відкриттям для нас!
До речі, цікавий факт: у пекінської капусти «негативна» калорійність. Тобто для того, щоб організм переварив овоч, йому знадобиться витратити енергії більше, ніж в самій капусті. Це відкриття дозволило лікарям використовувати пекінську капусту більш цілеспрямовано.
Всього за 20 хвилин можна отримати оригінальну страву, яка чудово поєднується з іншими гарнірами і закусками. Медово-соєвий соус надає овочам цікавий смак. Спробувавши одного разу, ви вже не зможете його забути.
Пекінська капуста у духовці
Інгредієнти
- Капуста пекінська 1 шт.
- Олія 2 ст л
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Мед 1 ч. л.
- Черний перець (мелений) 0,25 ч.
Приготування
1. Зніміть з капусти верхні листи і проткніть її дерев’яними шпажками по всій довжині. Відстань між проколами приблизно 3 см.
2. Візьміть гострий ніж і наріжте капусту на шматочки товщиною 3 см. Кінці приберіть, вони не потрібні. Викладіть кружальця на деко, застелене пергаментним папером.
3. Змішайте олію соєвий соус, мед і перець. Маринад повинен бути однорідної консистенції.
4. Ретельно змастіть кожен шматочок капусти сумішшю. Посипте кунжутом і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хв.
Після запікання капуста залишається такою ж соковитою. А маринад зробить її більш ароматною. Спеціально для цієї закуски готуємо гострий соус зі сметани, кропу і часнику. Виходить дуже смачно!
Коментар 0