Пастуший пиріг без м’яса (можна їсти в піст)


Пастуший пиріг, а точніше, його рецепт, прийшов до нас із далекої Шотландії. В оригіналі він робився із залишків м’яса (переважно баранини, але в хід йшло будь-яке), картоплі і залишків жаркого. Так би мовити, страва на швидку руку. Уже зараз пиріг прийнято готувати більш сучасним способом.

Ця страва відмінно підійде для кількох людей, наприклад, для свята. Причому вона досить ситне, так що мудро розподіляй порції, коли вирішиш його подавати.

Пастуший пиріг з рослинним м’ясом

Зараз все більше людей не вживають м’яса з різних причин, до того ж на носі великий піст. Саме тому ми пропонуємо рецепт пастушого пирога з рослинного фаршу Eat me At. В такому випадку масло можна виключити з рецепту, а твердий сир замінити кокосовими вершками.

Інгредієнти

  • 1 пачка фаршу Eat me At
  • 1 кг картоплі
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г твердого сиру чи кокосових вершків
  • пів морквини
  • 1 цибулина
  • 200 гр зеленого горошку
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. вустерського соусу (можна замінити соєвим соусом)
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 склянка води або бульйону

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений eat me at (@eatmeatfoods)

Приготування:

1. Відварити почищену картоплю у підсоленій воді. Пом’яти її, додаючи масло, потім вмішати потертий сир.

2. Смажимо та тушкуємо. Покришити кубиками цибулю та почати її підсмажувати на пательні, через кілька хвилин додати туди нарізану кубиками моркву і горошок. Через 15 хв готування вкинути до овочів фарш, добре його розділити. Долити 1 склянку води або бульйону, додати вустерський (соєвий) соус і томатну пасту, видушений часник і, якщо потрібно, сіль. Протушити 5-10 хв.

3. Запікаємо у духовці. Викладаємо у форму шар тушкованого фаршу, а зверху – картоплю. Запікаємо у духовці 15 хв при 200℃. Його можна запікати в одній великій деці або зробити як на фото вище – у порційних формочках. Страву можна сформувати раніше і поставити у холодильник, а перед приходом гостей запекти у духовці.

Чудова страва готова. Такий пиріг стане окрасою будь-якого столу, навіть пісного. Також деякі господині люблять експериментувати і додають туди різні інгредієнти, наприклад, гриби. Звісно, це вже відхід від класики, але хто сказав, що все має бути суто по рецепту?

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
1
Фігня
Химерний Химерний
1
Химерний
Подобається Подобається
3
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Пастуший пиріг без м’яса (можна їсти в піст)