Цьогоріч пропонуємо господинькам на Великдень окрім традиційної пасочки спекти також до святкового столу «Великодні віночки».
Тісто для «Пасхальних віночків» за своїм складом нічим не відрізняється від тіста для пасок, але в підсумку у тебе виходить безліч смачних булочок-плетінок, якими можна не тільки пригостити всіх вдома, але і подарувати їх друзям і близьким!
Цей рецепт зовсім простий, впорається з ним навіть господиня, яка робить свої перші кроки на кулінарному полі битви.
Розказуємо, як приготувати ароматні, рум’яні і дуже смачні «Великодні віночки» з різнокольоровими цукатами.
Пасхальні віночки з тіста
Інгредієнти для тіста
- 520 г борошна
- 150 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 7 г дріжджів (швидкодіючих)
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. ваніліну
Інгредієнти для начинки і змащування
- 240 г цукатів
- 1 яйце
- 1 ст. л. молока
Приготування:
1. Двічі просій борошно. Змішай борошно з швидкодіючими дріжджами, цукром і сіллю. Ретельно перемішай, а потім додай тепле молоко і яйця. Знову гарненько перемішай.
2. Заміси тісто руками, а потім введи поетапно вершкове масло, продовжуючи руками замішувати тісто. Інтенсивно замішуй тісто протягом 15 хвилин, поки воно не стане гладким, однорідним і досить пружним.
3. Готове тісто поклади в посуд і накрий плівкою або серветкою. Залиш на годину для того, щоб піднялося.
4. Обімни тісто, щоб випустити газ. Після чого знову переклади його в тепле місце на годину.
5. Розділи тісто на дві рівні частини. Одну з них загорни в плівку і відправ в холодильник очікувати свого часу.
6. Частину розділи на 6 рівних частин. Сформуй з тіста кульки, виклади їх на поверхню, накрий плівкою і залиш відпочивати на 15 хвилин.
7. За допомогою ножа поріж цукати. Кожну кулька тіста розкачай в якомога тонший пласт. Розподіли по всій поверхні тіста цукати.
8. Акуратно зверни тісто в рулет. Виконай це з усіма шматочками тіста. За допомогою довгого гострого ножа розріж рулет уздовж, не дорізаючи його до кінця.
9. Утворені кінці зверни між собою в джгут, на зразок каната, намагаючись вивертати внутрішню частину назовні.
10. Кінці рулетиків помаж яєчним білком. З заготовок тіста формуй кільце, закрепи кінці. Для надійності можна скріпити кінці дерев’яними зубочистками. Аналогічно зроби з другою частиною тіста (з холодильника).
11. Виклади заготовки плетінок на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Накрий випічку шматком харчової плівки і залиш на півгодини для настоювання, після чого змасти булочки змішаним з молоком яєчним жовтком.
12. Випікати булочки слід в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини.
Та-дам, «Великодні віночки» готові. Смачного! Наша порада: замість цукатів можна взяти курагу, родзинки або горіхи.
Якщо рецепт був корисним, поділись ним з іншими, щоб господиньки могли урізноманітнити стіл до світлого свята Великодня.
Коментар 0