Чому на Великдень крім пасочок варто пекти ще «Великодні віночки» з тіста


Цьогоріч пропонуємо господинькам на Великдень окрім традиційної пасочки спекти також до святкового столу «Великодні віночки».

Тісто для «Пасхальних віночків» за своїм складом нічим не відрізняється від тіста для пасок, але в підсумку у тебе виходить безліч смачних булочок-плетінок, якими можна не тільки пригостити всіх вдома, але і подарувати їх друзям і близьким!

Цей рецепт зовсім простий, впорається з ним навіть господиня, яка робить свої перші кроки на кулінарному полі битви.

Розказуємо, як приготувати ароматні, рум’яні і дуже смачні «Великодні віночки» з різнокольоровими цукатами.

Пасхальні віночки з тіста

Інгредієнти для тіста

  • 520 г борошна
  • 150 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 80 г цукру
  • 2 яйця
  • 7 г дріжджів (швидкодіючих)
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. ваніліну

Інгредієнти для начинки і змащування

  • 240 г цукатів
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. молока

Приготування:

1. Двічі просій борошно. Змішай борошно з швидкодіючими дріжджами, цукром і сіллю. Ретельно перемішай, а потім додай тепле молоко і яйця. Знову гарненько перемішай.

2. Заміси тісто руками, а потім введи поетапно вершкове масло, продовжуючи руками замішувати тісто. Інтенсивно замішуй тісто протягом 15 хвилин, поки воно не стане гладким, однорідним і досить пружним.

3. Готове тісто поклади в посуд і накрий плівкою або серветкою. Залиш на годину для того, щоб піднялося.

4. Обімни тісто, щоб випустити газ. Після чого знову переклади його в тепле місце на годину.

5. Розділи тісто на дві рівні частини. Одну з них загорни в плівку і відправ в холодильник очікувати свого часу.

6. Частину розділи на 6 рівних частин. Сформуй з тіста кульки, виклади їх на поверхню, накрий плівкою і залиш відпочивати на 15 хвилин.

7. За допомогою ножа поріж цукати. Кожну кулька тіста розкачай в якомога тонший пласт. Розподіли по всій поверхні тіста цукати.

8. Акуратно зверни тісто в рулет. Виконай це з усіма шматочками тіста. За допомогою довгого гострого ножа розріж рулет уздовж, не дорізаючи його до кінця.

9. Утворені кінці зверни між собою в джгут, на зразок каната, намагаючись вивертати внутрішню частину назовні.

10. Кінці рулетиків помаж яєчним білком. З заготовок тіста формуй кільце, закрепи кінці. Для надійності можна скріпити кінці дерев’яними зубочистками. Аналогічно зроби з другою частиною тіста (з холодильника).

11. Виклади заготовки плетінок на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Накрий випічку шматком харчової плівки і залиш на півгодини для настоювання, після чого змасти булочки змішаним з молоком яєчним жовтком.

12. Випікати булочки слід в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини.

Та-дам, «Великодні віночки» готові. Смачного! Наша порада: замість цукатів можна взяти курагу, родзинки або горіхи.

Якщо рецепт був корисним, поділись ним з іншими, щоб господиньки могли урізноманітнити стіл до світлого свята Великодня.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
3
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Чому на Великдень крім пасочок варто пекти ще «Великодні віночки» з тіста