У осетинській кухні дуже популярні плоскі пироги-коржі з різними начинками. Такі пироги готують, в основному, круглої форми, діаметром 30-40 см і висотою 1,5-2 см. Іноді зустрічаються пироги і трикутної форми.
Колись осетинські пироги готували тільки з прісного тіста, на сьогоднішній день, з достатком інгредієнтів, рецептура пирогів дуже різноманітна. Для осетинських пирогів характерна велика кількість начинки і тонкий шар тіста. Ми у редакції «Популярне» пропонуємо приготувати осетинський пиріг-коржик з картоплею і сиром – картофджин.
Осетинський пиріг «Картофджин»
Інгредієнти:
Для тіста
- 250 г борошна
- 200 мл кефіру
- 40 г олії
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- сіль за смаком
Для начинки
- 300 г картоплі
- 200 г сиру
Приготування:
1. Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності.
2. Борошно просіваємо і змішуємо з содою.
3. Кефір змішуємо з сіллю, цукром і олією, вимішуємо.
4. У рідку основу частинами всипаємо борошно і вимішуємо масу, поки тісто не стане м’яким і не перестане липнути до рук.
Порада: цілком можливо, що вам буде потрібно ще трохи борошна, тільки не забивайте тісто борошном.
5. Укладаємо його в пакет і залишаємо відпочити.
6. Неостиглу картоплю перетворюємо в пюре і змішуємо з тертим сиром, додаємо сіль, якщо потрібно і чорний перець за смаком.
Порада: вага тіста і начинки повинна бути приблизно однаковою.
7. Руками розминаємо тісто в корж, викладаємо начинку, защипуємо по колу краю і придавлюємо руками, щоб повернути круглу форму.
8. Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 10 хвилин, попередньо змастивши пиріг збитим жовтком.
Подавати картофджин (осетинський пиріг з картоплею) можна як теплим, так і холодним, розрізавши на шматочки. Зазвичай такі пироги подають до бульйонів або супів замість хліба. Ну дуже смачно!
Раніше ми публікували єгипетський пиріг “Фитир”.
А також розповідали, як приготувати губчатий бісквіт.
Коментар 0