Пиріг «Картофджин» — осетинський пиріг з картоплею за 10 хвилин


У осетинській кухні дуже популярні плоскі пироги-коржі з різними начинками. Такі пироги готують, в основному, круглої форми, діаметром 30-40 см і висотою 1,5-2 см. Іноді зустрічаються пироги і трикутної форми.

Колись осетинські пироги готували тільки з прісного тіста, на сьогоднішній день, з достатком інгредієнтів, рецептура пирогів дуже різноманітна. Для осетинських пирогів характерна велика кількість начинки і тонкий шар тіста. Ми у редакції «Популярне» пропонуємо приготувати осетинський пиріг-коржик з картоплею і сиром – картофджин.

Осетинський пиріг «Картофджин»

Інгредієнти:

Для тіста

  • 250 г борошна
  • 200 мл кефіру
  • 40 г олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • сіль за смаком

Для начинки

  • 300 г картоплі
  • 200 г сиру

Приготування:

1. Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності.

2. Борошно просіваємо і змішуємо з содою.


3. Кефір змішуємо з сіллю, цукром і олією, вимішуємо.

4. У рідку основу частинами всипаємо борошно і вимішуємо масу, поки тісто не стане м’яким і не перестане липнути до рук.

Порада: цілком можливо, що вам буде потрібно ще трохи борошна, тільки не забивайте тісто борошном.

5. Укладаємо його в пакет і залишаємо відпочити.

6. Неостиглу картоплю перетворюємо в пюре і змішуємо з тертим сиром, додаємо сіль, якщо потрібно і чорний перець за смаком.

Порада: вага тіста і начинки повинна бути приблизно однаковою.

7. Руками розминаємо тісто в корж, викладаємо начинку, защипуємо по колу краю і придавлюємо руками, щоб повернути круглу форму.

8. Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 10 хвилин, попередньо змастивши пиріг збитим жовтком.

Подавати картофджин (осетинський пиріг з картоплею) можна як теплим, так і холодним, розрізавши на шматочки. Зазвичай такі пироги подають до бульйонів або супів замість хліба. Ну дуже смачно!

Раніше ми публікували єгипетський пиріг “Фитир”.

А також розповідали, як приготувати губчатий бісквіт.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
2
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
1
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Пиріг «Картофджин» — осетинський пиріг з картоплею за 10 хвилин