Омлет як в садку: як приготувати його в домашніх умовах


Чи пам’ятаєте ви омлети, які подавали в дитячому садку? Пишні такі, пористі, з рум’яною скоринкою. Розкажемо всі секрети цієї страви, яка запам’яталась з дитинства. Покажемо, як відтворити його в домашніх умовах.

Почнемо з того, що в омлет ні борошно, ні тим більше соду додавати не потрібно, успіх страви в правильному співвідношенні молока і яєць (50 мл молока на 1 яйце). Чим більше порція, тим щільніше вийде омлет.

Омлет як в дитсадку

Інгредієнти

  • 10 яєць
  • 0,5 л молока
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. вершкового масла (для змазування форми)
  • 60 г вершкового масла

Приготування

1. У глибоку миску налити молоко. Додати сіль і яйця.

2. Збивати масу не потрібно, лише добре розмішати.

3. Форму з високими бортиками змастити маслом і вилий туди яєчну суміш. Ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3.

4. Покласти форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Перші 20 хвилин ні в якому разі не відкривай дверцята духовки!

5. На готовий омлет викласти підготовлений шматочок вершкового масла, а потім наріати омлет на порції.

Якщо готовий омлет злегка впав, не засмучуйтесь, адже температура в звичайній духовці не завжди буває рівномірною.

До речі, ось ще один секрет: якщо хочеш приготувати омлет вище, просто візьми форму менших розмірів, але з більш високими бортиками.

Обов’язково поділіться рецептом з друзями, він же дуже простий. Смачного!

Раніше ми говорили про те, як правильно приготувати бісквіт.

І ділились рецептом губчатого рулету.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
1
Химерний
Подобається Подобається
0
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Омлет як в садку: як приготувати його в домашніх умовах