fbpx

Олександрійське тісто для паски — просто бомба! Печу щороку, рецепт перевірений!


Майже у кожної української родини є традиція: напередодні світлого свята Великодня пекти паски. Рецепт дістався нам від прабабусі, і він просто бездоганний. Випічка виходить пишною, солодкою і неймовірно смачною.

Записуй чи зберігай в закладинки, як приготувати олександрійське тісто для паски. І обов’язково спробуй приготувати на Великдень-2018 (цьогоріч римо-католики святкують 21 квітня, а православні та греко-католики – 28 квітня.

Інгредієнти:

2,5 кг борошна
1 л пряженого молока
1 кг цукру
500 г вершкового масла
10 яєць
3 жовтки
150 г свіжих дріжджів
1 ч. л. солі
200 г запарених родзинок
100 г цукатів
15 г ванільного цукру
2 ст. л. коньяку

Приготування:

1. Зроби заготовку (опару) ще з вечора. Для цього змішай жовтки, яйця, цукор і додай підігріте пряжене молоко. Потім додай пресовані дріжджі і розтоплене масло. Перемішай всі інгредієнти і залиш на 8-12 годин при кімнатній температурі.

2. Коньяк злегка нагрій і залиш настоюватися на 10 хвилин. Додай проціджений коньяк в яєчну суміш разом з ванільним цукром і сіллю. Просій борошно і додай її до решти інгредієнтів.

3. Родзинки вимочи в коньяку і обсуши. Поклади їх з цукатами в тісто.

4. Вимішуй тісто до м’якої, в’язкої консистенції протягом 15 хвилин. Для зручності можна вмочити руки в соняшникову олію.

5. Постав тісто під плівку і почекай, поки воно збільшиться в 2,5 рази.

6. Виклади тісто в форми на третину їх висоти і дай йому піднятися.

7. Розігрій духовку до 200 градусів. Постав в неї форми з тістом і випікай протягом 10 хвилин. Потім зменш температуру до 180 градусів і залиш тісто ще на 25 хвилин. Перевір готовність паски за допомогою зубочистки (якщо тісто тягнеться за зубочисткою, липке, то пасочка ще не готова).

8. Дістань з духовки готову паску і залиш її на 10 хвилин. Поклади паску на бік на товстий рушник. ЇЇ потрібно періодично перевертати з боку на бік, щоб вона не осіла.

9. Верхівку пасок прикрась глазур’ю (можна з білків, а можна з маршмелоу).

Таку випічку діти просто обожнюють, їм хочеться з’їсти не тільки верхівку з кремом, але і всю паску! А для тих, хто турбується про кількість цукру в випічці: не переживайте, паска виходить не пересолодженою, а дуже смачною.

 

 
З цього рецепта виходить багато порцій, так що без смачних ласощів ніхто не залишиться! Сміливо берися до приготування.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
3
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
11
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
2
Круто
Що за! Що за!
1
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Олександрійське тісто для паски — просто бомба! Печу щороку, рецепт перевірений!