Морквяно-творожний десерт без випічки і без цукру — моя формула стрункості


Для тих, хто на дієті або ж слідкує за фігурою, ми рекомендуємо приготувати морквяно-творожний десерт. Це легкий торт без цукру, без випічки і без зайвих калорій. Дуже незвичний десерт, для якого підійдуть звичайні продукти. Така страва сподобається навіть прискіпливому гостю.

Цікавим та нешвидким є процес формування «коржа». Багатошаровість і нагромадження різних кольорів один на одного створює воістину казкову страву.

Морквяно-творожний десерт

Інгредієнти

  • 4 морквини (550 г)
  • 150 г апельсинового соку
  • 1 ч. л. апельсинової цедри
  • 1 щіпка солі
  • 2 ст. л. меду
  • 25 г желатину
  • 300 г сиру (творогу)
  • 100 г сметани 20 %
  • 30 г маку
  • 5 краплини ванільної есенції

Приготування

Потрібно взяти дві склянки і всипати в них желатин, по 10 і 15 г відповідно. До желатину додати воду – до 10 г додати 50 г води, а до 15 г додати 100 г води. Розмішати, 30 г маку залити окропом. Апельсинову цедру теж треба залити невеликою кількістю окропу. Вичавити сік з апельсина.

Почистити і зварити моркву, помістити її в блендер і довести до стану пюре. Подрібнену моркву посолити, додай ложку меду і цедру апельсина, з якої прибрали зайву рідину. В кінці залити моркву свіжовичавленим апельсиновим соком, ретельно все перемішати ложкою.

Збити сир (творог) в блендері, з’єднати зі сметаною і медом, всю цю масу пустити в блендер. Потім викласти її в зручну миску і додай мак, який вже повинен збільшитися в обсязі і масі. Для запаху додати ванільну есенцію. Перемішати масу, щоб було однорідно і красиво.

Підготувати форму для випічки і застелити її дно фольгою. З боків поставити щільний поліетилен, щоб торт було легше діставати. Розтопити обидві склянки желатину в мікрохвильовці.

15 г желатину додати до морквяного шару, а 10 г, відповідно, до сирного. Викласти по черзі 3 ст. л. сирної маси і потім морквяної, поки сирна маса не закінчиться. Важливо не змішувати ці шари і користуватися різними ложками. Залишки морквяної маси розмазати по поверхні торта.

Практично готовий десерт відправити в холодильник на ніч.

Завдяки фользі і плівцы з боків торт ні до чого не прилипає. Це важливо, адже потрібно зберегти його форму незмінною.

Зріз цього десерту може здивувати. Оранжево-білі шари з макової крихтою виглядають просто чудово!

Без відео рецепту ми вас не залишимо, весь процес приготування тут.

Ріжеться десерт прекрасно і зовсім не вимагає застосування сили. Головне – не поспішати і дозволити желатину схопитися в холодильнику. Смачного!

Раніше ми давали рецепт бісквіту на лимонаді.

А також ділились рецептом м’якого хлібу в духовці «Клубок вовни».

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
4
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
3
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Морквяно-творожний десерт без випічки і без цукру — моя формула стрункості