Для тих, хто на дієті або ж слідкує за фігурою, ми рекомендуємо приготувати морквяно-творожний десерт. Це легкий торт без цукру, без випічки і без зайвих калорій. Дуже незвичний десерт, для якого підійдуть звичайні продукти. Така страва сподобається навіть прискіпливому гостю.
Цікавим та нешвидким є процес формування «коржа». Багатошаровість і нагромадження різних кольорів один на одного створює воістину казкову страву.
Морквяно-творожний десерт
Інгредієнти
- 4 морквини (550 г)
- 150 г апельсинового соку
- 1 ч. л. апельсинової цедри
- 1 щіпка солі
- 2 ст. л. меду
- 25 г желатину
- 300 г сиру (творогу)
- 100 г сметани 20 %
- 30 г маку
- 5 краплини ванільної есенції
Приготування
Потрібно взяти дві склянки і всипати в них желатин, по 10 і 15 г відповідно. До желатину додати воду – до 10 г додати 50 г води, а до 15 г додати 100 г води. Розмішати, 30 г маку залити окропом. Апельсинову цедру теж треба залити невеликою кількістю окропу. Вичавити сік з апельсина.
Почистити і зварити моркву, помістити її в блендер і довести до стану пюре. Подрібнену моркву посолити, додай ложку меду і цедру апельсина, з якої прибрали зайву рідину. В кінці залити моркву свіжовичавленим апельсиновим соком, ретельно все перемішати ложкою.
Збити сир (творог) в блендері, з’єднати зі сметаною і медом, всю цю масу пустити в блендер. Потім викласти її в зручну миску і додай мак, який вже повинен збільшитися в обсязі і масі. Для запаху додати ванільну есенцію. Перемішати масу, щоб було однорідно і красиво.
Підготувати форму для випічки і застелити її дно фольгою. З боків поставити щільний поліетилен, щоб торт було легше діставати. Розтопити обидві склянки желатину в мікрохвильовці.
15 г желатину додати до морквяного шару, а 10 г, відповідно, до сирного. Викласти по черзі 3 ст. л. сирної маси і потім морквяної, поки сирна маса не закінчиться. Важливо не змішувати ці шари і користуватися різними ложками. Залишки морквяної маси розмазати по поверхні торта.
Практично готовий десерт відправити в холодильник на ніч.
Завдяки фользі і плівцы з боків торт ні до чого не прилипає. Це важливо, адже потрібно зберегти його форму незмінною.
Зріз цього десерту може здивувати. Оранжево-білі шари з макової крихтою виглядають просто чудово!
Без відео рецепту ми вас не залишимо, весь процес приготування тут.
Ріжеться десерт прекрасно і зовсім не вимагає застосування сили. Головне – не поспішати і дозволити желатину схопитися в холодильнику. Смачного!
Раніше ми давали рецепт бісквіту на лимонаді.
А також ділились рецептом м’якого хлібу в духовці «Клубок вовни».
Коментар 0