«Наш!» У Michelin вибачились, що віднесли борщ до страв російської кухні


21 грудня на офіційній сторінці Michelin був опублікований кулінарний гід, в якому було описано борщ як першу страву російської національної кухні. У ньому фахівці відзначили, що росіяни «віддають перевагу овочам і ароматним травам, які надають живий і неповторний смак улюбленим першим стравам, таким як борщ або розсольник».

У відповідь на це українські дипломати звернулися в офіс компанії і зажадали змінити опис страви. Вони обурилися, що борщ не вказаний як частина української кухні. У свою чергу, Michelin принесли свої вибачення Києву за «гастро-необережність з небажаним політичним присмаком» і пообіцяли переписати статтю.

Michelin визнав борщ українським

У французькому гастрогіді Groupe Michelin вибачилися за публікацію, присвячену московським ресторанам, де український борщ назвали стравою російської кухні, і виправили помилку. Про це посольство України у Франції повідомило в Facebook 24 грудня.

«І про борщ. Вчора, отримавши новину про запуск мішленівського гастрогіда по московським ресторанам, в яких готують український борщ, ми довго спілкувалися з нашими контактами Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за” гастрономічну необережність з несподіваною політичної конотацією», – заявили в посольстві.

І про борщ.
Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіду по московських ресторанах, у яких готують…

Опубліковано Ambassade d’Ukraine en France / Посольство України у Франції Середа, 23 грудня 2020 р.

Первинну версію повідомлення Michelin, в якому говорилося про «емблематичного національних перших стравах російської кухні – борщ і розсольник», після звернення посольства виправили.

У посольстві також повідомили, що почали роботу над мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах.

«У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення відвідати Україну і спробувати автентичний український борщ. Щоб зняти всі питання. Борщ наш», – відзначили українські дипломати.

Нагадаємо, що Michelin – це найбільш відомий і впливовий ресторанний рейтинг, який складають вже більше 100 років. Заклади на основі відгуків анонімних ресторанних критиків отримують оцінку – від однієї до трьох мішленівських зірок. Поява тих чи інших ресторанів в мішленівських рейтингу зазвичай різко підвищує їх престижність і популярність.

Рейтинг в 1900 році придумали брати Мішлен – промисловці і засновники однойменної компанії – виробника автомобільних шин. Спочатку він був звичайний каталог закладів, де можна було відпочити, поїсти і переночувати, будучи в дорозі. Через кілька років концепція каталогу змінилася – він став носити виключно гастрономічний характер і перетворився в путівник по кращих ресторанах світу.

Раніше ми публікували рецепт справжнього полтавського борщу.

А також ділились рецептом хорошої маринованої свинини.

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
7
Подобається
О боже О боже
1
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

«Наш!» У Michelin вибачились, що віднесли борщ до страв російської кухні