Як приготувати м’ясо по-тайськи


На формування тайської кухні впливали національні традиції азіатських країн-сусідів і трохи європейські. Традиційні страви в Таїланді готують з декількох основних інгредієнтів: рис, різного виду локшина, морепродукти, соєвий соус і багата палітра спецій. Вплив західної кухні відчувається в присутності більш звичних для європейської людини овочів, фруктів, а також м’яса.

М’ясо по-тайськи – те, що потрібно приготувати хоча б раз в житті. Завдяки обсмажуванню в молоці воно виходить дуже м’яким, а болгарський перець надає йому апетитний аромат. І без соєвого соусу не обійшлося: карамельна нотка в страві якраз до речі.

Пропонуємо приготувати яловичину за цим рецептом, але і свинина вийде непогано. Корінь імбиру вибирай твердий і свіжий, довжиною 3-5 см.

Інгредієнти

– 300 г яловичини
– 1 корінь імбиру
– 2 шт. болгарського перцю
– 2 шт. червоної цибулі
– 3 зуб. часнику
– 125 мл молока
– 20 мл олії
– 2 ст. л. соєвого соусу
– чорний молотий перець, сіль, карі – за смаком.

Приготування

1. М’ясну м’якоть наріж тонкими брусками. Замаринуй за допомогою соєвого соусу і 10 мл олії. Залиш на 20 хвилин.

2. В цей час цибулю наріж півкільцями, болгарський перець – довільно, імбир натри на крупній тертці, часник наріж пластинами.

3. Розігрій глибоку сковороду, влий олію, обсмаж м’ясо до рум’яної скоринки.

4. Влий молоко і тушкуй, поки воно не випарується.

5. Потім додай болгарський перець, імбир, цибулю, часник і тушкуй на повільному вогні 5 хвилин. Посоли, додай спеціі.

6. Через 30 хвилин страва готова.

Подавай м’ясо з рисом або рисовою локшиною. Таку ароматну і пряну страву ти захочеш приготувати знову, тому рецепт варто зберегти!

Твоє враження від прочитаного

Злий Злий
0
Злий
Мило Мило
0
Мило
Фігня Фігня
0
Фігня
Химерний Химерний
0
Химерний
Подобається Подобається
1
Подобається
О боже О боже
0
О боже
Круто Круто
0
Круто
Що за! Що за!
0
Що за!
Kate

Коментар 0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Як приготувати м’ясо по-тайськи