На формування тайської кухні впливали національні традиції азіатських країн-сусідів і трохи європейські. Традиційні страви в Таїланді готують з декількох основних інгредієнтів: рис, різного виду локшина, морепродукти, соєвий соус і багата палітра спецій. Вплив західної кухні відчувається в присутності більш звичних для європейської людини овочів, фруктів, а також м’яса.
М’ясо по-тайськи – те, що потрібно приготувати хоча б раз в житті. Завдяки обсмажуванню в молоці воно виходить дуже м’яким, а болгарський перець надає йому апетитний аромат. І без соєвого соусу не обійшлося: карамельна нотка в страві якраз до речі.
Пропонуємо приготувати яловичину за цим рецептом, але і свинина вийде непогано. Корінь імбиру вибирай твердий і свіжий, довжиною 3-5 см.
Інгредієнти
– 300 г яловичини
– 1 корінь імбиру
– 2 шт. болгарського перцю
– 2 шт. червоної цибулі
– 3 зуб. часнику
– 125 мл молока
– 20 мл олії
– 2 ст. л. соєвого соусу
– чорний молотий перець, сіль, карі – за смаком.
Приготування
1. М’ясну м’якоть наріж тонкими брусками. Замаринуй за допомогою соєвого соусу і 10 мл олії. Залиш на 20 хвилин.
2. В цей час цибулю наріж півкільцями, болгарський перець – довільно, імбир натри на крупній тертці, часник наріж пластинами.
3. Розігрій глибоку сковороду, влий олію, обсмаж м’ясо до рум’яної скоринки.
4. Влий молоко і тушкуй, поки воно не випарується.
5. Потім додай болгарський перець, імбир, цибулю, часник і тушкуй на повільному вогні 5 хвилин. Посоли, додай спеціі.
6. Через 30 хвилин страва готова.
Подавай м’ясо з рисом або рисовою локшиною. Таку ароматну і пряну страву ти захочеш приготувати знову, тому рецепт варто зберегти!
Коментар 0